Βορίδης: Υπήρξαν πιέσεις προξενικών κύκλων - Το θέμα είναι μεγάλο και σημαντικό

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ για τις υποψηφιότητες της Ξάνθης

Βορίδης: Υπήρξαν πιέσεις προξενικών κύκλων - Το θέμα είναι μεγάλο και σημαντικό

Τον σάλο που έχει προκληθεί με τις υποψηφιότητες των κομμάτω�� στην Ξάνθη σχολίασε το πρωί της Παρασκευής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης.

«Είναι εύκολο να μπει μια τελεία, εφόσον αποσαφηνισθούν οι θέσεις των κομμάτων. Δεν είναι μικρό το θέμα και δεν είναι ασήμαντο», είπε αρχικά ο κ. Βορίδης στον Real fm και τον Ν.Χατζηνικολάου.

«Υπήρξε μια συγκεκριμένη πρόταση υποψηφιότητας, η οποία έχει υπερασπιστεί μια κεντρική θέση που λέει ότι η μουσουλμανική μειονότητα σε ότι αφορά την Εθνική της καταγωγή συντηρείται από Ρομά, από Πομάκους και από τουρκόφωνους. Αυτή την θέση αντιμάχεται το προξενείο που προσπαθεί να πείσει ότι η μειονότητα είναι αμιγώς Τουρκική» τόνισε και πρόσθεσε: «Όταν αποσυρθεί η συγκεκριμένη υποψηφιότητα κατόπιν πιέσεων, υπήρχαν πιέσεις προξενικών κύκλων. Η σχέση του τουρκικού στοιχείου με το τουρκικό προξενείο στη Θράκη, είναι δεδομένη».

«Κατά τη γνώμη μου η συζήτηση είναι θεμιτή αλλά πρέπει να έχουμε καθαρές κουβέντες για να ξέρουμε ποιες είναι οι θέσεις των κομμάτων, σε ένα ευαίσθητο θέμα», σχολίασε και συνέχισε: «Στο συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει να ισχύσει η αρχή της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Υπάρχει αναγνωρισμένη θρησκευτική μειονότητα, η μουσουλμανική. Δεν υπάρχει αναγνωρισμένη, καμία εθνική μειονότητα. Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποκρούσει αυτή την προσπάθεια της τουρκοποίησης αυτής της μουσουλμανικής μειονότητας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top