Τατσόπουλος: Το Ποτάμι θα κυριαρχήσει στην Κεντροαριστερά

«Εγκληματική ανευθυνότητα στο θέμα της Θράκης από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ»

Τατσόπουλος: Το Ποτάμι θα κυριαρχήσει στην Κεντροαριστερά
Για εγκληματική ανευθυνότητα στο θέμα της Θράκης κατηγόρησε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Μιλώντας στον Βήμα FM, o ανεξάρτητος βουλευτής με αφορμή τις αποσύρσεις υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ (Σουλεϊμάν και Αχμέτ Κουρτ) τόνισε πως η μόνιμη θέση της Τουρκίας είναι η «κοσσοβοποίηση» του Θράκης: «Θέλει δηλαδή να σου πει η Τουρκία ότι η Δυτική Θράκη είναι κατεχόμενη από την Ελλάδα, ότι έχει έναν ομογενοποιημένο τουρκογενή, καθαρά τουρκικό πληθυσμό, που η συνθήκη της Λοζάνης δεν τον αναγνωρίζει ως τουρκικό, αλλά μόνο ως μουσουλμανικό και ότι με χρόνια με καιρούς πάλι θα την ενώσουμε με την Ανατολική Θράκη».

Ο κ. Τατσόπουλος υποστήριξε πως για το θέμα πολλές φορές επιδεικνύουμε στην Ελλάδα «μια αφελή στάση» και σημείωσε πως η Θράκη εμφανίζει την εξής ιδιατερότητα: «Εδώ δεν έχουμε μια περιοχή που εσύ λες πως θέλεις να αυτοπροσδιορίζεσαι ως Αμερικανός, ως Εσκιμώος, ως Γιαπωνέζος. Έχουμε μια συνοριακή περιοχή, όπου ο αυτοπροσδιορισμός χρησιμοποιείται ως βατήρας για τον αλυτρωτισμό».

Μάλιστα, εξαπέλυσε βολές τόσο προς το ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς τη ΝΔ: «Χέστηκα πόση ζημιά θα κάνει στο ΣΥΡΙΖΑ. Με ενδιαφέρει πόση ζημιά θα κάνει στην Ελλάδα. Με ενδιαφέρει ότι ξαφνικά τον νταβατζή από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, ο οποίος έχει δηλωμένη θέση, μιλάει για νεοθωμανισμό, μιλάει για παντουρκισμό, δεν κρύβεται και εμείς είμαστε και παρωνυχίδα μπροστά στα συνολικά σχέδια του. Τον φέρνουμε πάλι διαιτητή. Η στάση που έδειξε η ΝΔ ακόμα κ��ι αν αρχικά μπορεί να είχε δίκιο σε κάποια πράγματα, δεν ξεμπροστιάζεις τον κομματικό αντίπαλο ανοίγοντας την πόρτα σε ένα εθνικό θέμα, για το οποίο θα είσαι και εσύ χαμένος».

Ο κ. Τατσόπουλος αναφέρθηκε και στο Ποτάμι, εκτιμώντας ότι θα κυριαρχήσει στον χώρο της Κεντροαριστεράς: «Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα είναι το κυρίαρχο κόμμα στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Έχει λογική συναίνεσης και ταυτόχρονα προσπαθεί -διότι δεν είναι εφικτό να γίνει, επειδή δεν πιστεύω σε παρθενογενέσεις- να απαλλαγεί από το κομματικό παρελθόν». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top