«Σφαλιάρα» σε μαύρη εργασία: Mειώθηκε κατά 50% μέσα σε έναν χρόνο!

Βρούτσης: Σε φάση αποκλιμάκωσης η ανεργία

«Σφαλιάρα» σε μαύρη εργασία: Mειώθηκε κατά 50% μέσα σε έναν χρόνο!
«Η ανεργία, μετά από περίπου πέντε χρόνια, και μετά τη σταθεροποίηση που επέδειξε εντός του 2013, δείχνει πλέον να εισέρχεται σε φάση αποκλιμάκωσης» δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που έδειξαν μείωση του ποσοστού ανεργίας για 4 συνεχόμενους μήνες.

Ο υπουργός Εργασίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανασφάλιστη εργασία, όπου σημειώνεται μεγάλη μείωση ειδικά σε τομείς υψηλής παραβατικότητας.

Συγκεκριμένα, από 40,5% που ήταν τα ποσοστά τον Φεβρουάριο του 2013, έχουν πέσει φέτος στο 21,86%.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για «αυτονόητες αλλαγές που αποσκοπούν στη βελτίωση της παραγωγικότητας, στην άρση των εμποδίων και την εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης στην αγορά εργασίας» και εκτίμησε ότι εάν γίνει εγκαίρως και οργανωμένα, ο αντίκτυπος της κρίσης θα ήταν ηπιότερος και η ανεργία μικρότερη.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στη μείωση του μη μισθολογικού κόστους κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες , εκτιμώντας ότι «θα δημιουργήσει άμεσα 30.000 νέες θέσεις εργασίας». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top