Άδωνις: Δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στη συμμετοχή των ασφαλισμένων

«Θέλουμε τα γενόσημα να αντιπροσωπεύουν το 60% των φαρμάκων»

«Δεν υπάρχει καμία αύξηση στη συμμετοχή των ασφαλισμένων» ξεκαθάρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο STAR για τις αλλαγές στις συνταγές φαρμάκων που έρχονται μετά το Πάσχα.

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για προσπάθεια να πιάσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στη χρήση των γενοσήμων, κάνοντας λόγο για «εθνική προσπάθεια»: «Στην Ελλάδα είναι μόλις στο 20%, ενώ στην Ευρώπη στο 60%. Αυτό γίνεται επειδή πιστεύουμε ότι τα επώνυμα, αυτά που έχουν μάρκα, είναι τα μόνα καλά. Με αυτή τη νοοτροπία, όμως, κλέβουμε και την τσέπη μας και τα ταμεία μας».

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως ένας από τους στόχους είναι η αλλαγή του τρόπου της ασφαλιστικής τιμής και εξήγησε πως «όποιος επιλέγει στο φαρμακείο, το φάρμακο που θα γράφει η ηλεκτρονική του συνταγή, θα πληρώνει λιγότερα από πριν».

«Ήδη έχουν μειωθεί οι τιμές των φαρμάκων με το δελτίο τιμών και θα πέσουν κι άλλο τον Ιούνιο με το νέο δελτίο» κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top