«Προεκλογική σκοπιμότητα» στις εξαγγελίες για τους αστέγους βλέπει ο Κουβέλης

«Η Ελλάδα η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν διαθέτει δίκτυο κοινωνικής στέγασης»

Επίθεση στην κυβέρνηση για τα μέτρα ανακούφισης των αστέγων που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός εξαπολύει ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας ανοικτά για «προεκλογική σκοπιμότητα».

«Η επιστροφή των 20 εκατ. από το πρωτογενές πλεόνασμα σε δράσεις στήριξης των αστέγων είναι ένα μέτρο ανακούφισης. Όταν όμως αυτό γίνεται με τρόπο προφανούς προεκλογικής σκοπιμότητας, τότε αναδεικνύεται το έλλειμμα κατανόησης του προβλήματος που έχει η κυβέρνηση» αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Κουβέλης υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα «είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν διαθέτει δίκτυο κοινωνικής στέγασης και η μόνη που δεν έχει θεσμοθετήσει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είτε σε εθνικό είτε σε τοπικό επίπεδο» και καλεί σε κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών για τους πολίτες που αντιμετωπίζουν συνθήκες ακραίες φτώχειας.

«Απαιτείται αλλαγή πολιτικής και σύνδεση της δημοσιονομικής προσαρμογής με την κοινωνική προστασία» καταλήγει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top