Πόλεμος Κρεμαστινού-Θεοδωράκη με χοντρές καταγγελίες ένθεν κι ένθεν

«Που βρίσκει λεφτά το Ποτάμι;» - «Εσύ δεν έγινες καθηγητής ενώ ήσουν υπουργός;»

Πόλεμος μεταξύ του Δημήτρη Κρεμαστινού και του Σταύρου Θεοδωράκη ξέσπασε μετά από δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για τα οικονομικά του «Ποταμιού».

Ο πρώην υπουργός μιλώντας στο ροδιακό ραδιόφωνο Top FM άφησε αιχμές για τα προεκλογικά έξοδα του κόμματος του κ. Θεοδωράκη και όχι μόνο: «Όλοι το βλέπουν καχύποπτα και, βεβαίως, έχουν δίκιο. Και να σας πω γιατί έχουν δίκιο; Διότι μια κίνηση, η οποία γίνεται έτσι ξαφνικά, δεν περιμένει κανένας να έχει τόση αποδοχή από τα Μέσα Ενημερώσεως. Εδώ υπάρχουν κόμματα τα οποία χρόνια είναι στην επικαιρότητα και αγωνίζονται να πάρουν μερικά λεπτά, κατά κάποιον τρόπο, ��πό τα ΜΜΕ, για να δείξουν την ύπαρξή τους».

Ο ίδιος, συνέχισε αναρωτώμενος αν ισχύουν τα ποσά για την προεκλογική εκστρατεία που παρουσιάζει ο ιδρυτής του Ποταμιού: «Δεν έχουν απαντηθεί βασικά ερωτήματα. Παραδείγματος χάρη λέει ο κ. Θεοδωράκης ότι με 40 χιλιάδες ευρώ είναι αρκετά για ν' αρχίσει η δημιουργία του κόμματος. Σαράντα χιλιάδες ευρώ θέλει ένας υποψήφιος Δήμαρχος σε μία μικρή πόλη για να αρχίσει την προεκλογική του εκστρατεία. Δηλαδή, δεν είναι πράγματα τα οποία είναι κατανοητά. Ποια είναι η πηγή η οικονομική που τον στηρίζει; Τα σαράντα χιλιάδες ευρώ που ο ίδιος είπε χθες που τον άκουγα στην τηλεόραση από που προέκυψαν;».

Θεοδωράκης: Εσύ δεν έγινες καθηγητής εν�� ήσουν υπουργός;

Σε πολύ υψηλούς τόνους απάντησε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τη Ρόδο, μνημονεύοντας τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Κρεμαστινού για την ακαδημαϊκή του πορεία.

«Σωστή ερώτηση, σε λάθος άνθρωπο, τη λάθος εποχή. Αν ο κ. Κρεμαστινός και οι σύντροφοί του έκαναν, όταν έπρεπε, παρόμοιες ερωτήσεις σε κάποιους συναδέλφους τους στο υπουργικό συμβούλιο, η χώρα δεν θα είχε φτάσει εδώ. Και πρέπει να έχεις πολύ θράσος για να θέτεις ερωτήματα για τη χαμηλού κόστους προεκλογική καμπάνια του Ποταμιού, όταν το κόμμα σου έχει φεσώσει τον ελληνικό λαό με 140 εκατομμύρια -τόσα είναι τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ- χρήματα που θα στερηθεί η χώρα για να μπορεί ο κ. Κρεμαστινός και ορισμένοι σύντροφοί του να συνεχίζουν την πολιτική τους καριέρα» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

«Ειδικά βέβαια στην περίπτωση του κ. Κρεμαστινού εγείρονται κι άλλα θέματα. Ένας άνθρωπος που ενώ ήταν υπουργός αναβαθμίστηκε από επίκουρος καθηγητής σε αναπληρωτή καθηγητή, ενώ παράλληλα φρόντισε να αποκαταστήσει με ανάλογες αποφάσεις και μέλη της οικογένειας του, δεν μπορεί να εμφανίζεται ως τιμητής. Η κοινωνία θέλει να προχωρήσει μπροστά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχνάει τα μικρά και μεγάλα εγκλήματα του παρελθόντος» πρόσθεσε ο ιδρυτής του Ποταμιού.

Νέα επίθεση Κρεμαστινού: Λυπηρό μου χρησιμοποιεί το ψέμα και τη συκοφαντία

Με νέα αιχμηρή επίθεση απάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο οποίος έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του για ��λάσπη» και «αήθη και συκοφαντική επίθεση», κατηγορώντας τον κ. Θεοδωράκη για «μεθόδους του παρελθόντος που στηρίζονται στο ψέμα και τη συκοφαντία».

Ο κ. Κρεμαστινός απαντά λέγοντας ότι εκλέχτηκε καθηγητής το 1998 «μετά το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν δεν ήμουν ούτε υπουργός, ούτε βουλευτής, αλλά απλός πανεπιστημιακός» και σημειώνει ότι κρίνεται για τα έργα του, τόσο τα ακαδημαϊκά όσο και τα πολιτικά.

Ο ίδιος, αναρωτιέται γιατί ένας έμπειρος δημοσιογράφος που φιλοφοξεί να γίνει αρχηγός κόμματος να ενοχλείται από τη διαύγεια στα οικονομικά των κομμάτων και καταλήγει: «Το να αποκαλεί έναν άνθρωπο σαν κι εμένα, εκπρόσωπο του παλαιοκομματισμού, έναν άνθρωπο που δεν δέχθηκε τη θέση του βουλευτή επικρατείας, έναν άνθρωπο που αποχώρησε από την πολιτική όταν ψηφίστηκε το ασυμβίβαστο, έναν άνθρωπο με τριαντακονταπενταετή πανεπιστημιακή κι ερευνητική δράση, ενώ ο ίδιος εμφανίζεται ωσάν να μην έχει καμία σχέση με ό,τι κατακριτέο έγινε πολιτικά σε αυτή τη χώρα, είναι ��άτι που μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει...».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top