Τσίπρας: Φοβού τη Μέρκελ και δώρα φέρουσα!

Κριτική στις κυβερνήσεις: Δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ μια άλλη λύση

Τσίπρας: Φοβού τη Μέρκελ και δώρα φέρουσα!
«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για την Άνγκελα Μέρκελ στην αυστριακή τηλεόραση, τονίζοντας ότι «αυτ�� τα "δώρα" δεν μπορεί να αποτελέσουν γιατρικό στις πληγές της ελληνικής οικονομίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε έντονη κριτική στις ελληνικές κυβερνήσεις τονίζοντας ότι δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ με τους εταίρους μας μια διαφορετική λύση: «Αυτό που τους ένοιαζε, σε μια περίοδο κρίσης που είχε χαθεί η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, που έπεφταν τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων, ήταν να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία κι όταν έχαναν τα ερείσματά τους στον λαό, βρήκαν έρεισμα στη συμπάθεια των ισχυρών δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως της κυρίας Μέρκελ».

Ο κ. Τσίπρας, σημείωσε ότι για να επανεκκινηθεί η ελληνική οικονομία χρειάζονται σοβαρές αποφάσεις για ένα σχέδιο δημόσιων ευρωπαϊκών αναπτυξιακών επενδύσεων, ενώ για την έξοδο της χώρας στις αγορές δήλωσε: «Όταν η Ελλάδα έμπαινε στο Μνημόνιο το χρέος ανερχόταν στο 120% επί του ΑΕΠ. Σήμερα βρίσκεται στο 175% και βγαίνει στις αγορές».

Στο ζήτημα του χρέους, ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως η λύση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή και ρήτρα ανάπτυξης, μια λύση που δόθηκε για την ίδια τη Γερμανία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στη Διάσκεψη του Λονδίνου το 1953 και ήταν αυτή η λύση που έδωσε τις προϋποθέσεις γι' αυτό το οικονομικό θαύμα της Γερμανίας. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top