Χατζηδάκης: Ξεχωριστή μέρα η σημερινή για την Ελλάδα

«Βγαίνει στις αγορές μετά από 4 χρόνια απομόνωσης»

Χατζηδάκης: Ξεχωριστή μέρα η σημερινή για την Ελλάδα
«Σήμερα, είναι πράγματι μια ξεχωριστή ημέρα για εμάς. Η Ελλάδα μετά από 4 χρόνια απομόνωσης, βγαίνει ξανά στις αγορές».

Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την ομιλία του στο συνέδριο για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανταγωνισμού ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως η αξιοπιστία της χώρας αρχίζει να αποκαθίσταται και ανοίγονται «σημαντικές προοπτικές για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της οικονομίας μας».

Επισημαίνοντας ότι η αλλαγή πορείας της Ελλάδας δεν ήρθε τυχαία αλλά ως αποτέλεσμα μιας σειράς σημαντικών δράσεων, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι η κρίση μας δίδαξε δύο βασικά πράγματα: πρώτον, οι οικονομίες μας πρέπει να είναι ανταγωνιστικές, ειδικά τώρα στο σύγχρονο διεθνοποιημένο περιβάλλον και δεύτερον, για να διατηρήσουμε το κοινωνικό μας μοντέλο, πρέπει να δώσουμε έμφαση στην υγιή επιχειρηματικότητα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης στάθηκε ιδιαίτερα στο έργο της κυβέρνησης για την ενίσχυση του ανταγωνισμού αλλά και στην αξιοποίηση της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, επισημαίνοντας πως «έγιναν σημαντικές αλλαγές σε προϊόντα και υπηρεσίες».

Ο ίδιος, σημείωσε ότι υπήρξαν αντιδράσεις από κάποιους που ήθελαν να εξυπηρετήσουν στενά συμφέροντα συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων αλλά η κυβέρνηση δεν έκανε πίσω στις πιέσεις και ξεκαθάρισε πως οι προσπάθειες για την ενίσχυση του ανταγωνισμού θα συνεχιστούν.

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε ειδική μνεία για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της Οδηγίας για το δικαίωμα αποζημίωσης από παραβάσεις του Δικαίου Ανταγωνισμού.

«Είναι σημαντικό να επιμείνουμε στο ζήτημα του ανταγωνισμού ώστε και με αυτό τον τρόπο, να θέσουμε τις βάσεις για μια κοινωνία ισότητας ευκαιριών, αλλά και μια νέα περίοδο ευημερίας για την Ευρώπη. Το χρωστάμε σε όσους σήμερα δοκιμάζονται σκληρά από τις συνέπειες της κρίση, σε όσους σήμερα θέλουν να δημιουργήσουν, σε όσους σήμερα ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον» κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top