Βενιζέλος για έξοδο σε αγορές: Η Ελλάδα κάνει ένα μεγάλο βήμα και θα κλείσουν στόματα

«Η χώρα τώρα σηκώνεται μετά από 5 χρόνια βαριάς κρίσης»

«Είτε το θέλουμε είτε όχι η συμμετοχή μιας χώρας στις διεθνείς αγορές είναι στοιχείο ανεξαρτησίας και κυριαρχίας. Είναι σημαντικό ότι η Ελλάδα τώρα κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα προς την κανονικότητα μέσα από τη σταδιακή και προστατευμένη επάνοδο στις αγορές, για να κλείσουν πολλά στόματα που κάνουν χωρίς λόγο αρνητικά σχόλια ή που δεν σέβονται όσο πρέπει τον αγώνα και την αγωνία των πολιτών».

Αυτό τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε συνάντηση των επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων της Ελιάς-Δημοκρατικής Παράταξης και με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές. «Η χώρα τώρα σηκώνεται μετά από 5 χρόνια βαριάς κρίσης και δύσκολων περιστάσεων που έζησαν και ζουν ακόμα σε μεγάλο βαθμό οι Ελληνίδες και οι Έλληνες» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο ίδι��ς, υποστήριξε ότι αυτή την περίοδο η χώρα «αγωνίζεται να ολοκληρώσει δύσκολες οριστικές κινήσεις που τη φέρνουν στην έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο» και πως κάθε μέρα είναι σημαντική, γιατί «κάθε μέρα πρέπει να συμβαίνει κάτι που κατοχυρώνει τα επιτεύγματα των πολιτών, που δείχνει ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο».

Αναφερόμενος στο ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς, ο κ. Βενιζέλος το χαρακτήρισε αυθεντικό, ανανεωτικό, μάχιμο, ενωτικό, ενιαίο, αξιόπιστο, αντιπροσωπευτικό και τόνισε δεν υπάρχει όση ενασχόληση θα έπρεπε με την Ευρώπη ενόψει ευρωεκλογών. Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι «εμείς θέλουμε να εκφράζονται οι κοινωνίες χωρίς χρίσματα, με αυθεντικό τρόπο, χωρίς μικροκομματικές επιδιώξεις που τους υποτιμούν» και έκανε λόγο για προοδευτικά ψηφοδέλτια με καταξιωμένα στελέχη που υπάρχουν.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Ανδρέας Λοβέρδος, επισήμανε ότι η Ελιά είναι η πρώτη παράταξη που ανακοίνωσε ψηφοδέλτιο και δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα, ενώ -εκ μέρους των Κινήσεων- ο Γιάννης Τούντας είπε ότι ο χώρος θα μεγαλώνει όσο θα προχωράει και η χώρα μπροστά.

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Β, ο Νίκος Διακουλάκης χαρακτήρισε απαραίτητο στοιχείο στο «οπλοστάσιο» της Ελιάς, τις προγραμματικές θέσεις οι οποίες είναι σχεδόν έτοιμες και εντάσσονται σε τέσσερις μεγάλες ενότητες, ενώ τέλος, εκ μέρους της Δυναμικής Ελλάδας, ο Ηλίας Μπελχιτέρ, είπε ότι σ' αυτές τις ευρωεκλογές οι Έλληνες δεν ψηφίζουν απλά ένα κόμμα, «αλλά την αλλαγή πολιτικής πανευρωπαϊκά μέσω του ΕΣΚ που το στηρίζει η Ελιά».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top