Φώτης Κουβέλης: «Η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να επιστρέψει σε κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά»

Αποκλείει ένα σχήμα ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΠΟΤΑΜΙ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι «η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να επιστρέψει σε κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά».

Επίσης, αποκλείει ένα σχήμα ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΠΟΤΑΜΙ μετά τις ευρωεκλογές και καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, υιοθέτησε σχέδιο προσεταιρισμού ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, στο οποίο ρόλο πρωταγωνιστή διαδραμάτισε ο Παναγιώτης Μπαλτάκος.

Αναφορικά με την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κουβέλης, τονίζει δεν αποτελεί ένα ξεχωριστό διαδικαστικό θέμα.

«Δεν είναι αυτόνομο πολιτικά. Συνδέεται με τις ασκούμενες πολιτικές και με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Επειδή λοιπόν οι πολιτικές είναι αυτές που είναι, δεν εκτιμώ ότι μπορεί από την παρούσα Βουλή να συγκεντρωθεί απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 ψήφων για την εκλογή Προέδρου», τονίζει ο κ. Κουβέλης.

Ακόμα, για το σχήμα της Ελιάς, ο Φώτης Κουβέλης διευκρινίζει ότι «η δημιουργία της Ελιάς υπακούει στην αντίληψη μιας διαχειριστικής Κεντροαριστεράς, ''βολικής'', η οποία θα σπεύδει ως πρόθυμος εταίρος στην εξυπηρέτηση και υλοποίηση πολιτικών με συντηρητικό πρόσημο. Εμείς δεν επιδιώκουμε να είμαστε η Κεντροαριστερά – άλλοθι».

«Θέλουμε και προσπαθούμε να μετατοπίσουμε τον άξονα της πολιτικής ζωής προς προοδευτική κατεύθυνση», καταλήγει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.