Αναβάθμισε κατά 3 μονάδες της ΔΕΗ η Standard & Poor’s

Σε Β από CCC

Την αναβάθμιση κατά 3 βαθμίδες από την Standard & Poor s (σε "B" από "CCC") ανακοίνωσε η ΔΕΗ ΑΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η σημαντική αυτή αναβάθμιση αποτελεί σταθμό στην προσπάθεια που κατέβαλε η μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας, για να ανταπεξέλθει στις πιο αντίξοες συνθήκες της μεγαλύτερης κρίσης, που γνώρισε η χώρα, τις τελευταίες δεκαετίες»

Όπως ��ναφέρει ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s στην έκθεσή του, το σκεπτικό της αναβάθμισης βασίστηκε κυρίως:

- Στη σύναψη του πενταετούς διάρκειας κοινοπρακτικού δανείου με τις ελληνικές τράπεζες, ύψους 2,2 δισ. ευρώ, καθώς και στην πρόσφατη σύναψη των δανείων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και με κοινοπραξία ξένων τραπεζών, της οποίας ηγείται η γερμανική τράπεζα KfWii,

- στο σημαντικό περιορισμό του κινδύνου αναχρηματοδότησης μέχρι το 2019, γεγονός που επιτρέπει στη ΔΕΗ το χρονικό περιθώριο, για να βελτιώσει την κερδοφορία της και να ενισχύσει την κεφαλαιακή της διάρθρωση.

- Στις σταθερές προοπτικές για τη ΔΕΗ, αλλά και στην εκτίμησή της ότι η ΔΕΗ θα περιορίσει τα επόμενα δύο χρόνια τους επιχειρηματικούς και οικονομικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top