Μπάιντεν: Στήριξη σε Ελλάδα για επιστροφή σε ανάπτυξη

«Καλωσορίζω τη συνεχή οικονομ��κή πρόοδο της Ελλάδας»

Μπάιντεν: Στήριξη σε Ελλάδα για επιστροφή σε ανάπτυξη
Διαρκή υποστήριξη των ΗΠΑ για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και την ευημερία υποσχέθηκε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να τον συγχαρεί, πριν τις εκδηλώσεις στο Λευκό Οίκο, για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο Μπάιντεν «καλωσόρισε τη συνεχή οικονομική πρόοδο της Ελλάδας, καθώς η κυβέρνηση εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις της» και «εξέφρασε την εκτίμησή του για τον πολύτιμο ρόλο που συνεχίζει να διαδραματίζει η Ελλάδα ως στρατηγικός εταίρος και σύμμαχος του ΝΑΤΟ».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αναφέρει ακόμη ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν την εν εξελίξει κατάσταση στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης των επερχόμενων εκλογών του Μαΐου και την ανάγκη να σταθούν ενωμένοι απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα, ενώ συζήτησαν, επίσης, τη σημασία της διατλαντικής συνεργασίας για την ενεργειακή ασφάλεια.

Τέλος, όπως επισημαίνει, ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν «εξέφρασε την εκτίμησή του προς την Ελλάδα για την υποστήριξή της για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση που θα επανενώνει την Κύπρο σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία».

Απόψε θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο η καθιερωμένη ετήσια τελετή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην οποία αναμένεται να μιλήσουν ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top