Συνάντηση στο φτερό για Μ��ρκελ και Βενιζέλο – Τι συζήτησαν;

Πως σχολίασε τον αντικαταστάτη του Μπαλτάκου

​Η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της χτεσινής συνάντησης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ε.Βενιζέλου και της Γερμανίδας Καγκελάριου Α.Μέρκελ .

«Είχα την ευκαιρία μιας σύντομης, αλλά περιεκτικής, συζήτησης με την κ. Μέρκελ, ενόψει της επίσκεψής της στην Αθήνα» δήλωσε ο κ.Βενιζέλος, σήμερα από τις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως ένα από τα βασικά ζητήματα της συνάντησης ήταν να προβληθεί διεθνώς η πραγματικότητα πως η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και μπαίνει στην τελική φάση της οριστικής εξόδου από το Μνημόνιο και από την κρίση.

«Το γεγονός αυτό συνδέεται με την επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι με τη Γερμ��νίδα Καγκελάριο είχε την ευκαιρία να συζητήσει τον προσδιορισμό ορισμένων τεχνικών δεδομένων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ εκτίμησε πως η επάνοδος της Ελλάδας στις αγορές είναι μια πραγματικότητα, που θα γίνει σταδιακά και προστατευμένα, τονίζοντας πως η ανταπόδοση αυτή θα φανεί στον ελληνικό λαό όχι μόνο με μέτρα κοινωνικής στήριξης και με τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά μέσω της ανάπτυξης, της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και με την επάνοδο της κατανάλωσης.

«Ο γγ της κυβέρνησης δεν χρειάζεται να είναι πρόσωπο με ισχυρές πολιτικές απόψεις»

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του αεροπαγίτη Φώτη Καϋμενάκη στη θέση του γενι��ού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Ο πρωθυπουργός με ενημέρωσε ότι τοποθετεί έναν τεχνοκράτη, έναν ανώτατο δικαστή στη θέση του γγ της κυβέρνησης. Είναι σημαντικό, γιατί εμάς μάς ενδιαφέρει η προστασία των θεσμών και η προστασία της δημοκρατικής ευαισθησίας. Δε χρειάζεται στη θέση αυτή ένα πρόσωπο με ισχυρές πολιτικές απόψεις και ενεργό δράση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top