Σ.Θεοδωράκης: Να ζητήσει συγγνώμη ο Σαμαράς και να δώσει εξηγήσεις ο Βενιζέλος

"Σε τέτοιους ανθρώπους εμπιστεύονται την εξουσία"

«Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών μαρτυρούν δυστυχώς πόσο ανίκανο και φαύλο είναι το παλιό πολιτικό σύστημα. Κάποιοι μαλώνουν αν ο Μπαλτάκος είναι πολύ ακροδεξιός ή λίγο ακροδεξιός. Υπάρχει κάτι σοβαρότερο από αυτό. Η εικόνα ενός ανθρώπου που τρέμει απέναντι στον Κασιδιάρη, που δίνει εξηγήσεις σαν σχολιαρόπαιδο, που καρφώνει ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για να σωθεί. Αυτό ήταν το δεξί – έστω το ακροδεξιό - χέρι του κυρίου Σαμαρά; Αυτός συμβουλεύει δυο χρόνια τώρα τον Πρωθυπουργό; Αυτός αποφάσιζε για την λειτουργία του υπουργικού συμβουλίου;» διερωτήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την διάρκεια της ομιλίας του σε δημοσιογράφους της Λαμίας και της Λάρισας καθώς και σε πολίτες που συνάντησε στο Δομοκό, σχολιάζοντας την αποκάλυψη του ΒΙΝΤΕΟ που δείχνει την συνομιλία Μπαλτάκου Κασιδιάρη για τις διώξεις της Χρυσής Αυγής.

«Πρέπει να βγει ο Πρωθυπουργός και να ζητήσει συγνώμη από την ελληνική κοινωνία. Η ευθύνη για την παρουσία του Μπαλτάκου σε αυτή τη θέση είναι αποκλειστικά δική του. Αυτός τον επέλεξε. Δεν είναι βουλευτής για να ρίχνουμε τις ευθύνες στον κόσμο που τον ψήφισε. Δεν είναι συνεργαζόμενη προσωπικότητα. Είναι ο δικός του άνθρωπος. Εξηγήσεις λοιπόν» είπε με νόημα ο κ.Θεοδωράκης, εκφράζοντας την έκπληξη του με την παραδοχή Βενιζέλου πως ο κύριος Μπαλτάκος είναι «παλιό πρόβλημα».

«Αν όντως πίστευε ότι είναι «παλιό πρόβλημα» και δεν είναι σχήμα λόγου, τότε θα πρέπει να μας πει αν είχε ζητήσει από την πρωθυπουργό την αντικατάσταση του. Η συνεργασία «για το καλό της χώρας» όπως συχνά επαναλαμβάνει δεν δικαιολογεί τη συστράτευση με κάθε καρυδιάς ακροδεξιό καρύδι» πρόσθεσε.

Επίσης, μιλώντας στο Palace Radio ο κ.Θεοδωράκης σχολίασε «αυτός ο άνθρωπος, με αυτή τη συμπεριφορά ήταν ο βασικός σύμβουλος του πρωθυπουργού της χώρας. Σε τέτοιους ανθρώπους εμπιστεύονται την εξουσία».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top