Τι αναφέρει ο Μπαλτάκος στην παραίτησή του από Γ.Γ. της Κυβέρνησης

«Ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε»

Την παραίτησή του ανακοίνωσε και επισήμως πριν από λίγο ο Γ.Γ. της Κυβέρνησης κ. Τ. Μπαλτάκος, ο οποίος σε δήλωσή του ισχυρίζεται ότι δέχθηκε να συναντήσει τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ύστερα από φορτικές πιέσεις επί σειρά ημερών εκ μέρους του, ο οποίος υποστήριζε ότι έχει στοιχεία να καταγγείλει μεθοδευμένη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαλτάκος δήλωσε:

Λόγω της γειτνίασης των γραφείων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Χ.Α στη Βουλή είχα συχνές συμπτωματικές συναντήσεις με τους Βουλευτές ��ου κόμματoς αυτού.

Σε μία από αυτές τις τυχαίες συναντήσεις αμέσως μετά την προφυλάκιση των κ.κ. Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε να με δει ιδιαιτέρως. Ξεκίνησε τη συζήτηση κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους, κατηγορία την οποία μου απεύθυναν συνεχώς τις προηγούμενες ημέρες κι εκείνος αλλά και άλλοι βουλευτές της Χ.Α. Το αρνήθηκα και προσπάθησα να απαλλαγώ από τις πιέσεις.

Στη διάρκεια αυτής της συζήτησης όσα ειπώθηκαν από εμένα είχαν τον παραπάνω σκοπό και κανέναν άλλον, δηλαδή την απαλλαγή μου από τις πιέσεις αυτές, αφού τα περί «σκευωρίας» δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα.

Άλλωστε τις επόμενες ημέρες, όταν προέκυψαν νεότερα στοιχεία είχα την ευκαιρία να πω στον κ. Κασιδιάρη και σε άλλους – και μάλιστα παρουσία πολλών μαρτύρων - ότι δεν υπάρχει σκευωρία ή συνωμοσία εναντίον τους, συζήτηση την οποία φυσικά δεν δημοσιοποίησε ο εν λόγω Βουλευτής.

Λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε και για λόγους προσωπικής ευθιξίας υπέβαλα την παραίτησή μου και ζητώ συγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε».

Ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος

BINTEO STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top