«Ήθελε να αποκ��ύψει την προέλευση των χρημάτων ο Τσοχατζόπουλος»

Καταπέλτης η εισαγγελέας: Ζήτησε την ενοχή του για την ανακριβές πόθεν έσχες

«Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είπε πως δεν είχε πρόθεση απόκρυψης του περιουσιακού στοιχείου του στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, από τη δήλωση πόθεν έσχες. Επειδή, όμως, ήταν η τελευταία του δήλωση που υποχρεούνταν κάνει θεωρούσε ότι αυτό δεν θα γίνει αντιληπτό. Άγνοια νόμου δεν συγχωρείται σε κανέναν πολλώ δε μάλλον σε πολικά πρόσωπα και υπουργούς που είναι περισσότερο υποχρεωμένοι από άλλους πολίτες να γνωρίζουν κι όχι να παραβαίνουν τον νόμο. Ήταν ηθελημένη η απόκρυψη. Ζητώ την ενοχή του».

Με αυτά τα λόγια η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθηνας, Κατερίνα Πιστόλη, ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για δεύτερη φορά ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος ��ου κατηγορείται για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες . «Προέβη ηθελημένα στην μη δήλωση του ακινήτου για να αποκρύψει την προέλευση των χρημάτων», είπε η εισαγγελέας.

Ο πρώην υπουργός , ο οποίος εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης για την υπόθεση των εξοπλιστικών, επιχείρησε σήμερα στην απολογία του να ανατρέψει την πρωτόδικη απόφαση για την υπόθεση του πόθεν έσχες όπου του είχε επιβληθεί κάθειρξη 8 ετών, χρηματική ποινή 525.000 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τέσσερα χρόνια.

Παράλληλα, το πρωτόδικο δικαστήριο είχε αποφασίσει και τη δήμευση του νεοκλασικού ακινήτου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κουνούσε το κεφάλι την ώρα που άκουγε την εισαγγελέα να τον κατηγορεί ότι η απόκρυψη ��ου ακινήτου ήταν ηθελημένη.

Στην απολογία του ο Άκης Τσοχατζόπουλος επικαλέστηκε άγνοια νομού και κατήγγειλε και πάλι ότι υπήρξε θύμα «μιντιακών συμφερόντων». Ισχυρίστηκε, δε, πως δεν γνώριζε ότι στο επίμαχο πόθεν έσχες έπρεπε να δηλώσει το πολυσυζητημένο ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα της δήλωσης το χειριζόταν η λογίστρια και ο δικηγόρος του.

Πρόεδρος: Όλα δηλαδή ήταν μια πλάνη;

Τσοχατζοπουλος: Όχι μόνο πλάνη αλλά δεν υπήρχε και καμία πρόθεση. Έχει σημασία για εμένα μετά από 28 χρόνια πολιτικής δράσης αφού δεν είχα κανένα λόγο να κρύψω οτιδήποτε. Βέβαια η αγορά του σπιτιού στάθηκε αφορμή για να δεχτώ επιθέσεις, μια επικοινωνιακή καταιγίδα που ��δήγησε στην καταστροφή.

Στην περίπτωση που η απόφαση αυτή επικυρωθεί και σε δεύτερο βαθμό, από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, το περίφημο σπίτι περιέρχεται στο ελληνικό δημόσιο.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top