ΝΕΟ επεισόδιο στην κόντρα Βενιζέλου-Παπανδρέου: υπαινιγμοί για... εκκρεμότητες!

Έρχεται ανασχηματισμός μετά τις ευρωεκλογές

ΝΕΟ επεισόδιο στην κόντρα Βενιζέλου-Παπανδρέου: υπαινιγμοί για... εκκρεμότητες!

Φούντωσε η φημολογία ότι συζήτησαν και για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, στη συνάντησή τους που τελείωσε πριν από λίγο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ενημέρωση και των δύο από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, για τα βήματα που θα γίνουν διαδοχικά για την επιβεβαίωση από το Eurogroup ότι η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα, για την επιβεβαίωση από την Εurostat για τo ύψος του πλεονάσματος, την πρώτη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και στην εκταμίευση της δόσης.

Από το Μέγαρο Μαξίμου πάντως διαψεύδουν τη φημολογία που έχει φουντώσει ότι κατά τη συνάντηση ένα από τα ζητήματα ήταν ο σχεδιασμός για κάλπες. Δεν αποκλείουν όμως να υπάρξει προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία για λόγους ανεξάρτητα από τη θέληση της κυβέρνησης και δηλώνουν έτοιμοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν κάτι τέτοιο συμβεί τελικά, θα στηθούν… τετραπλές κάλπες, καθώς οι ψηφοφόροι θα πρέπει να επιλέξουν δημάρχους, περιφερειάρχες, ευρωβουλευτές και βουλευτές τ��υ εθνικού κοινοβουλίου ταυτόχρονα!

Η κυβέρνηση διαμηνύει όμως, όπως δήλωσε και ο κ. Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ότι είναι προσανατολισμένη, αρχής γενομένης από τη συνεδρίαση του Ecofin (την Τρίτη και Τετάρτη στην Αθήνα), στην υπέρβαση των προβλημάτων και στο να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση στην πραγματική οικονομία, παράλληλα με την έξοδο της χώρας στις αγορές, που θα σηματοδοτήσει το τέλος του Μνημονίου. Αναφέρθηκε επίσης στην ύπαρξη μέτρων υπέρ των ασθενέστερων και στην ενίσχυση παράλληλα του τραπεζικού συστήματος, προκειμένου να στηριχθούν πολίτες και επιχειρήσεις και να μειωθεί η ανεργία.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε αιχμηρά για τα άλλα κόμματα ότι: «λίγο πριν την έξοδο από το Μνημόνιο, που πολλοί τώρα το έχουν αγαπήσει γιατί χωρίς το μνημόνιο δεν ''υπάρχουν'' πολιτικά!».

Σε σχέση με τα σενάρια για εκλογές ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε επίσης ότι ζήτημα εκλογών δεν τίθεται και ότι «η πολιτική σταθερότητα είναι εξασφαλισμένη» ενώ ευχαρίστησε την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ για τη στάση της, παρά τις ηχηρές «διαρροές» από τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη. Για τον πρώην πρωθυπουργό ανέφερε πάντως ότι «ο κ. Παπανδρέου έχει άρρηκτους δεσμούς και μεγάλες εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ». Προηγουμένως είχε επισημάνει ότι «όλοι κρινόμαστε, σημασία έχει να βγει η χώρα από την κρίση», ενώ απέδωσε στο ότι δεν είναι κριτήριό του τα διοικητικά μέτρα το γεγονός ότι απέφυγε να τον διαγράψει από την Κ. Ο. του ΠΑΣΟΚ.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top