Ντάισελμπλουμ: Μετά το καλοκαίρι οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος

«Σοφή απόφαση η έξοδος στις αγορές»

Ντάισελμπλουμ: Μετά το καλοκαίρι οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος
Μετά το καλοκαίρι προσδιόρισε τις αποφάσεις για πιθανή περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των αποφάσεων για το χρέος, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Μετά από το καλοκαίρι θα εξετάσουμε τα πάντα. Εάν η Ελλάδα εκπληρώσει τις απαιτήσεις που έχουν τεθεί από τους διεθνείς πιστωτές, μεταξύ των οποίων είναι και το πρωτογενές πλεόνασμα, και η βιωσιμότητα του χρέους παραμένει ένα πρόβλημα, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα» σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup στο Bloomberg, για να διευκρινίσει ότι το «περισσότερο» θα μπορούσε να είναι «με��αλύτερος χρόνος ωρίμανσης ή περαιτέρω μείωση του επιτοκίου».

Ο Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε «σοφή» την απόφαση της Ελλάδας για έξοδο στις αγορές και πρόσθεσε: «Θα πρέπει επίσης να διαχειριστεί τις προσδοκίες (σ.σ.: εννοεί η Ελλάδα). Ξεκινάει προσεκτικά. Η Πορτογαλία κάνει το ίδιο, αργά. Η Ιρλανδία, επίσης. Έτσι, αργά, εκδίδει κανείς ομόλογα, πρώτα βραχυπρόθεσμα και σταδιακά μεγαλύτερης διάρκειας. Νομίζω είναι καλό που ξεκινάει φέτος».

Τέλος, ο επικεφαλής του Eurogroup εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα μπορέσουν να φθάσουν σε μια θετική απόφαση για την καταβολή της επόμενης δόσης στην Ελλάδα, στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top