Κακλαμάνης: Η ΝΔ δεν έθεσε θέμα ψήφου εμπιστοσύνης

«Εγώ διαγράφηκα αλλά οι αρχές της παράταξης δεν διαγράφονται»

Κακλαμάνης: Η ΝΔ δεν έθεσε θέμα ψήφου εμπιστοσύνης
«Ψήφισα παρών και όχι αρνητικά στο άρθρο 1 διότι με δόλιο πολιτικό τρόπο υπήρχε στο άρθρο 1 και η διανομή πλεονάσματος και δεν μπορούσα να πω “όχι”» εξήγησε ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τη στάση του στη χθεσινή ψηφοφορία.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά κάνοντας λόγο για αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων και καταπάτηση των αρχών της ΝΔ: «Με όση πολιτική αξιοπρέπεια μου έχει απομείνει δεν θα μπορούσα να ψηφίσω κάτι που βάναυσα καταπατούσε τις ιδεολογικές αρχές της παράταξής μου, όπως αυτές καθορίστηκαν τον Οκτώβριο του ’74 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Για ακόμη μία φορά ποδοπάτησαν τις προεκλογικές δεσμεύσεις δια στόματος Σαμαρά. Βάλτε το βίντεο με την τελευταία ομιλία στο Σύνταγμα και θα καταλάβετε τ�� εννοώ».

Παράλληλα, επιτέθηκε και στον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργο Μουρούτη, ο οποίος σχολίασε «επιτέλους! διαγράφηκε» και άφησε αιχμές για την υποψηφιότητα του στο δήμο Αθηναίων και τη διατήρηση της βουλευτικής ιδιότητας.
124556.jpg
«Οι αρχές της παράταξης δεν διαγράφονται. Αυτοί που γράφουν στο twitter δεν τους ξέρει ούτε ο θυρωρός της γειτονιάς τους, όπως έλεγε ο αείμνηστος Κατσιφάρας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι δεν τέθηκε ποτέ από τη ΝΔ θέμα ψήφου εμπιστοσύνης: «Χθες ακούω από τον κ. Βενιζέλο να λέει ότι η ψήφος στο νομοσχέδιο είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Ο κ. Βενιζέλος είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αρχηγός της ΝΔ. Κανείς από το κόμμα το δικό μας δεν μας είπε ότι είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Στους βουλευτές τέτοιου είδους γραμμές δίνονται από τον γραμματέα της ΚΟ».

Ο κ. Κακλαμάνης περιέγραψε και ένα παρασκήνιο συσκέψεων και επικοινωνίας με την τρόικα, δηλώνοντας «βαθύτατα προσβεβλημένος» ως βουλευτής αλλά και ως Έλληνας: «Η εικόνα που είδατε μέσα στη Βουλή δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα γύρω από το κοινοβούλιο (περιστύλιο, καφενείο κλπ). Άπειρες κοινωνικές τάξεις, εκπρόσωποι έπιαναν βουλευτές και υπουργούς. Συσκέψεις επί συσκέψεων, είτε στο γραφείο του κ. Μπαλτάκου, είτε στο γραφείο του κ. Βενιζέλου, για να ακούμε μετά μονότονα την απάντηση των αρμόδιων υπουργών ότι “δεν μας αφήνει η τρόικα”, “επικοινωνήσαμε με την τρόικα και μας είπε καμία αλλαγή“. Με συγχωρείτε, εκεί αισθάνθηκα βαθύτατα προσβεβλημένος όχι ως βουλευτής, ως Έλληνας».

Τέλος, ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε ότι την απόφαση για να ψηφίσει «παρών» στο άρθρο 1 την πήρε το βράδυ της Κυριακής. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top