Οριακά αλλά... πέρασε το Πολυνομοσχέδιο - «Παρών» από Κακλαμάνη, διεγράφη από τη ΝΔ

Καταψήφισε το άρθρο 2 ο Παπανδρέου - Όλο το παρασκήνιο απ'την Βουλή

Οριακά αλλά... πέρασε το Πολυνομοσχέδιο - «Παρών» από Κακλαμάνη, διεγράφη από τη ΝΔ

​Πρώτη ανάρτηση: 31/3/2014 - 00.27

Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση με επιθέσεις, εντάσεις και ύβρεις μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, υπέρψηφίστηκε τελικά το πολυνομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει όλο το πλαίσιο της συμφωνίας με την Τρόικα και τα προαπαιτούμενα μέτρα που θα φέρουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης μετά και τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής που ανακοίνωσαν για το γάλα, τα βιβλία, την παιδεία και την υγεία οι αρμόδιοι υπουργοί.

Η απόφαση του Νικήτα Κακλαμάνη να δηλώσει «παρών» στο άρθρο 1 (εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ) προκάλεσε και την διαγραφή του. Με εντολή Σαμαρά ο βουλευτής αποτελεί παρελθόν για την ΝΔ .

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε «παρών» στο άρθρο 2 (διατάξεις για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας -ΤΧΣ).

Στο παρά πέντε, το πολυνομοσχέδιο υπερψήφισαν τόσο ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχεδόν 24 ώρες μετά την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης αλλά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής, που επίσης είχε διαφωνήσει.

Τέλος, η καταψήφιση του Γιώργου Παπανδρέου στο άρθρο 2 για τις τράπεζες σημάδεψε την ονομαστική ψηφοφορία.

Nικήτας Κακλαμάνης: Δεν υποκύπτω σε πολιτικούς εκβιασμούς

«Δεν υποκύπτω σε πολιτικούς εκβιασμούς και δεν συμβάλλω στην καταστροφή κοινωνικών ομάδων, για να ωφεληθούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του εσωτερικού και του εξωτερικού. Δεν νομοθετώ με εντολή της τρόικας.Το άρθρο 1 είναι δόλιο, γιατί συνδυάζει την αποκατάσταση κάποιων αδικιών (πλεόνασμα) με την καταστροφή της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας, που είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Το άρθρο 1 πλήττει την καρδιά της ιδεολογίας της παράταξής μας, όπως την καθόρισε, το 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.Αυτή την παράταξη και τις αρχές της δεν μπορεί να τις διαγράψει ο κ. Σαμαράς» σχολίασε λίγα λεπτά την διαγραφή του από την ΝΔ ο Ν.Κακλαμάνης.

Εκρηκτικό κλίμα στη Βουλή

Νωρίτερα, όπως αναλυτικά γράψαμε στο star.gr, έγινε χαμός στην Βουλή με αφορμή την πρόταση μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την Βουλή, όταν απορρίφτηκε η πρόταση μομφής που κατέθεσε, αλλά επέστρεψε λίγο αργότερα για την ψηφοφορία του Πολυνομοσχεδίου.

«Η πρόταση μομφής είναι κατά το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής απαράδεκτη και καλούμε τη Βουλή να την απορρίψει ευθύς αμέσως». Αυτό δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ξεκαθαρίζοντας πως η πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί ξανά αν δεν παρέλθει το εξάμηνο από προηγούμενη πρόταση.

Από την πλευρά του ο Α.Τσίπρας έκανε λόγο για "πραξικόπημα και δημοκρατική εκτροπή", την οποία όπως τόνισε το κόμμα του δεν νομιμοποιεί.

Στην Ολομέλεια της Βουλής παρέπεμψε τη συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αν και ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της απόρριψής της.

Πέραν αυτών, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος επισήμανε ότι η πρόταση μομφής πρέπει να γίνει αποδεκτή και να μην απορριφθεί. Το ίδιο υποστήριξε και ο κ. Βύρων Πολύδωρας και ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής κ. Ηλίας Κασσιδιάρης.

Υπέρ της απόρριψης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε ο κ. Φώτης Κουβέλης ,ενώ η κυρία Αλέκα Παπαρήγα εκ μέρους του ΚΚΕ αν και επισήμανε ότι όλα γίνονται στην βάση ενός παραπλανητικού διπόλου που επιχειρεί να στήσει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως πρέπει να συζητηθεί η πρόταση μομφής.

Δείτε επίσης: Το «ζουμί» του ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ – Δείτε σε τίτλους, χωρίς θεωρίες, τι αλλάζει στην ζωή μας

Πολυνομοσχέδιο: Νέα δεδομένα για ταξί, πούλμαν και φορτηγά

Τα ψιλά φορολογικά γράμματα του πολυνομοσχεδίου - Πως θα επηρεάσουν την τσέπη μας;

ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΤ1

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top