Φ. Κουβέλης: Καταψηφίζουμε το πολυνομοσχέδιο

Ζητά αλλαγή του τρόπου διαχείρισης του τραπεζικού ζητήματος

Φ. Κουβέλης: Καταψηφίζουμε το πολυνομοσχέδιο

H όποια διευθέτηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να τίθεται υπό την έγκριση της Βουλής πρότεινε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως το κόμμα του θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ , μιλώντας στην Βουλή, ζήτησε «αλλαγή του τρόπου διαχείρισης του τραπεζικού ζητήματος» και να τεθεί ως «δεσμευτικός στόχος» τα συνολικά διαχρονικά έσοδα από τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών των τραπεζών, που κατέχει το ελληνικό δημόσιο, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, να καλύπτουν το κόστος της επένδυσης που έχει κάνει στηρίζοντας τις τράπεζες.

«Για αυτό ζητούμε να υπάρχουν διευθετήσεις σε βάθος χρόνου και όχι κάτω από την πίεση καταστάσεων και ιδιωτικών συμφερόντων ώστε να προβλεφθούν ειδικές ρήτρες ώστε το Ταμείο να παραιτείται των δικαιωμάτων του σε αυξήσεις κεφαλαίων μόνο στο μέτρο που αυτό δεν θίγει την κατοχή της καταστατικής πλειοψηφίας των μετοχών» πρόσθεσε.

Επίσης ο Φ. Κουβέλης είπε ότι «δεσμευτικός στόχος πρέπει να είναι η λειτουργική εποπτεία των συστημικών τραπεζών για όσο διάστημα το Ταμείο κατέχει το ποσοστό εκείνο που εξασφαλίζει τον έλεγχο της διοίκησης τους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top