Λαφαζάνης: Σκάνδαλο ποινικών διαστάσεων οι ρυθμίσεις για τις τράπεζες

"Κάνατε ένα νέο έκτρωμα, που είναι το νέο μνημόνιο"

Λαφαζάνης: Σκάνδαλο ποινικών διαστάσεων οι ρυθμίσεις για τις τράπεζες

​Για «μεγάλο σκάνδαλο ποινικών διαστάσεων» στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου για τις τράπεζες έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Αυτά είναι αίσχη για να παραδοθούν οι τράπεζες άρον άρον σε ιδιώτες πριν υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις», πρόσθεσε ο κ.Λαφαζάνης, εξαπολύοντας επίθεση στην υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα με αφορμή την την αναφορά ότι «έχει ολοκληρώσει το έργο του. Δεν έχετε ολοκληρώσει κανένα έργο. Αυτό που έχετε πετύχει είναι ένα έργο καταστροφής και μπορεί να έχουμε νέα μνημόνια».

«Κάνατε ένα νέο έκτρωμα, που είναι το νέο μνημόνιο», τόνισε ο Π. Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι «αυτό είναι το τρίτο μνημόνιο, το έχουμε μπροστά μας».

Το Πολυνομοσχέδιο για τον κ.Λαφαζάνη περιλαμβάνει κατεδάφιση συντάξεων και μισθών και κατεδάφιση όλων των επαγγελμάτων: «Κλέβετε από τα ασφαλιστικά ταμεία 3 δις ετησίως με την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την κατάργηση των κοινωνικών πόρων. Αυτό σημαίνει ότι από το 2016 δεν θα υπάρχουν συντάξεις και θα μετατραπούν σε ευτελή επιδόματα των 360 ευρώ το μέγιστο. Ικανοποιείτε εργολαβικά συμφέροντα δίνοντας την δυνατότητα σε μεγάλα έργα να δουλεύουν ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι. Τους προσφέρετε πάμφθηνο δουλεμπορικό δυναμικό» είπε ο κ.Λαφαζάνης και πρόσθεσε «Λέτε για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Ωραίο όνομα. Σιγά την εργαλειοθήκη. Ξέρω και γω να διαλύω όλη την Ελλάδα, δεν χρειάζεται εργαλειοθήκη. Στο όνομα της εργαλειοθήκης πηγαίνετε όλοι στα πολυκαταστήματα και πάρτε μισθό 250 ευρώ. Τι σας φταίνε τα αρτοποιεία, τα περίπτερα, το λιανικό εμπόριο που θέλετε να το επεκτείνετε τις Κυριακές, το βιβλίο, τα ταξί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top