Τα "έσπασαν" live Άδωνις και Λουράντος – Έγιναν μαλλιά κουβάρια διαδικτυακά

"Τρίχες αυτά που πετύχατε, να παραιτηθείτε" είπε ο πρόεδρος του ΦΣΑ

Ειρωνείες, αιχμές και εκατέρωθεν πυρά αντάλλαξαν διαδικτυακά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος για όλες τις αλλαγές που έρχονται στα φαρμακεία αλλά και την πώληση των φαρμάκων.

Μέσα σε έντονο κλίμα τέθηκαν επί τάπητος τα μείζονα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο όπως η άδεια αλλά και τα πληθυσμιακά κριτήρια για την δημιουργία νέων φαρμακείων τα ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ αλλά και την εφαρμογή του claw back στα φαρμακεία, με τον υπουργό Υγείας να ξεκαθάρίζει πως δεν πρόκειται να αυξηθούν οι τιμές των ΜΗΣΥΦΑ.

«Η απειλή των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων δεν υπάρχει μέχρι την 01/01/2017. Μέχρι τότε που θα υπάρ��ει απελευθέρωση των τιμών τους, μπορεί η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μέχρι τότε να το αλλάξει. Μέχρι τότε δεν θα αυξηθούν οι τιμές των φαρμάκων» είπε ο κ.Γεωργιάδης στο studio του iatropedia.gr, υπεραμυνόμενος της συμφωνίας με τον κ.Λουράντο να κάνει λόγο για «θάνατο της αρκούδας».

Ο υπουργός Υγείας προσπάθησε παράλληλα να καθησυχάσει τους νησιώτες, ξεκαθαρίζοντας πως «θα μείνουν φαρμακεία στα νησιά».

«Να μην ανησυχεί ο κόσμος» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο πρόεδρος του Π.Φ.Α. χαρακτήρισε τρίχες τις.. επιτυχίες του Άδωνι για τα όσα πέτυχε στην διαπραγμάτευσή του με την τρόικα, ενω δεν δίστασε να ζητήσει την παραίτηση του, εκτιμώντας πως θα αυξηθούν οι τιμές των νέων φαρμάκων.

«Δεν είναι τρίχες αυτά που πετύχαμε. Αξιοποίησα τις καλές σχέσεις μου και τις καλές επιδόσεις στο υπουργείο στο να πετύχω να μην περάσουν τα όσα ήθελε να αλλάξει ο ΟΟΣΑ» τόνισε ο υπουργός αναφερόμενος στην συμφωνία με την τρόικα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός ανέφερε πως κατόρθωσε να μην περάσει το claw back στα φαρμακεία να μην υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του ποσοστού κέρδους να μην καταργηθούν τα πληθυσμιακά κριτήρια και να μην μπουν τα ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ.

«Όσα αποφύγαμε δεν ήταν τρίχες ήταν επιτυχία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην απαίτηση της τρόικας να αγοράζει οποιαδήποτε ανώνυμη εταιρεία ή κεφαλαιούχου�� δεν το δεχθήκαμε ήταν δέσμευση που τηρήσαμε.

Μάλιστα ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης αναρωτήθηκε, γιατί να έχουμε 11.000 φαρμακεία αν δεν ήταν επικερδής επιχείρηση. Όλοι είχαν εγγυημένο εισόδημα αφού ήταν μια εξαιρετικά προστατευμένη αγορά.

Ο κ.Γεωργιάδης επέρριψε ευθύνες στους εκπροσώπους των φαρμακοποιών ότι δεν υπήρξε επαρκής αριθμός εφημερευόντων και διημερευόντων φαρμακείων στο λεκανοπέδιο. Αντί να είναι 200 ήταν μόνο 50.

«Ντροπή σας. Αντί για 200 φαρμακεία για προσωπικό ασφαλείας ήταν μόνο μόνο 50 γεγονός που αποτελεί ντροπιαστική σελίδα στην ιστορία των φαρμακοποιών» ανέφερε ο Άδωνις που ταλαιπωρούνται παππούδες και εκβιάζετε έτσι τον υπουργό.

«Οι μελλοθάνατοι δεν εκβιάζονται , ��ιατί έχουν αξιοπρέπεια ακόμη και μπροστά στο θάνατο» είπε από την πλευρά του ο κ.Λουράντος.
Την ίδια ώρα η απεργία των φαρμακοποιών και η ταλαιπωρία των ασθενών συνεχίζεται και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή όπου οι φαρμακοποιοί θα επανεξετάσουν την στάση τους
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top