«Κλείδωσαν» 4.000 απολύσεις και 12. 500 διαθεσιμότητες!

Στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης

Ρεπορτάζ: Γ��άννης Ευσταθίου

Κλείδωσαν στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης οι περίπου 4000 νέες διαθεσιμότητες εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12.500 που βάσει μνημονίου θα πρέπει να δοθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου στην τρόικα. Οι νέες διαθεσιμότητες θα προέλθουν από την εθελοντική κινητικότητα στην Αυτοδιοίκηση και από τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους συναρμόδιους υπουργούς να τελειώνουν άμεσα με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με τις μνημονιακές υποχρεώσεις για τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα, προκειμένου να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο.

Έτσι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης ενέκρινε σήμερα να κλειδώσει η λίστα του δεύτερου γύρου διαθεσιμότητας, κυρίως με τους 3500 εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση που εκτιμάται ότι συμμετείχαν στο πρόγραμμα εθελοντικής κινητικότητας και χίλιους απασχολούμενους στα ασφαλιστικά ταμεία που θα προστεθούν στους περίπου 8000 του ΕΟΠΥΥ, ώστε να συμπληρωθούν οι 12500.

Ο κατάλογος των 4000 απολύσεων έχει ήδη κλείσει και με το παραπάνω και οι απολυθέντες θα λάβουν αποζημίωση και επίδομα ανεργίας για περίπου ένα χρόνο. Σήμερα έλαβαν το ειδοποιητήριο απόλυσης 1453 σχολικοί φύλακες και 78 εκπαιδευτικοί.

Για τον υπολογισμό του ποσού αποζημίωσης, ως βάση λαμβάνεται ο βασικός μισθός του υπαλλήλου κατά την ημερομηνία που τέθηκε σε διαθεσιμότητα και στον χρόνο υπηρεσίας θα υπολογίζετ��ι και το διάστημα της διαθεσιμότητας.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, ενέκρινε την εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο εξής μεταθέσεις, μετατάξεις κι αποσπάσεις να γίνονται με μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ και με πανελλαδική προκήρυξη για τις κενές θέσεις, δυο φορές το χρόνο.

Στόχος είναι να υπάρξει μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας στο Δημόσιο, τον οποίο όμως η κυβέρνηση αποσυνδέει από νέες απολύσεις.

Εξάλλου εγκρίθηκαν τα οργανογράμματα και το σχέδιο στελέχωσης των περισσοτέρων υπουργείων.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top