«Όχι» Στουρνάρα σε νέους φόρους: Δεν θα βάλουμε με τίποτα

«Από το μεθεπόμενο Eurogroup η συζήτηση για το ελληνικό χρέος»

«Όχι» Στουρνάρα σε νέους φόρους: Δεν θα βάλουμε με τίποτα
«Νέους φόρους δεν θα βάλουμε με τίποτα» διαβεβαίωσε ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, όπου ξεκαθάρισε ότι «τα περισσότερο επώδυνα είναι πλέον πίσω μας».

Ο υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο μνημόνιο μετά τις ευρωεκλογές: «Υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και δεν υπάρχει ανάγκη για νέα μέτρα. Η τρόικα έχει αποδεχτεί την ύπαρξη αυτού του περιθωρίου».

«Η τρόικα ζητούσε μέτρα 3 δισ. ευρώ περίπου για το 2014, δέχτηκε όμως όχι μόνον ότι δεν χρειάζονταν νέα μέτρα αλλά συμφώνησαν πως υπάρχουν περιθώρια για μία ελαφρά παροχή» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε: «Ήμασταν πιο σωστοί από την τρόικα στις προβλέψεις μας, και αυτό το είδαν οι δανειστές».

Ο ίδιος, απέρριψε τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για λογιστικές αλχημείες στο πρωτογενές πλεόνασμα, αντιτείνοντας πως τα 2/3 του πλεονάσματος επετεύχθησαν μέσω περικοπής δαπανών και το υπόλοιπο 1/3 από υπερβάσεις στα έσοδα. Μάλιστα, εξήγησε ότι στον υπολογισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος συνυπολογίστηκαν οφειλές του Δημοσίου, με το επιπλέον 1 δισ. που θα διατεθεί για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών να επιταχύνει την εκπλήρωση των υποχρεώσεων.

Ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε ότι η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους θα αρχίσει από «το μεθεπόμενο Eurogroup», που είναι προγραμματισμένο για τις 19 Ιουνίου, ενώ όσον αφορά την Τράπεζα της Ελλάδος και τον διάδοχο του κ. Προβό��ουλου σχολίασε πως «είναι νωρίς ακόμη». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top