Τα μηνύματα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Κεδίκογλου: Όχι τυχαίο που γιορτάζουμε την έναρξη του Αγώνα & όχι τα επινίκια

Τα μηνύματα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου
«Δεν είναι τυχαίο που και στις δυο μας εθνικές επετείους οι Έλληνες γιορτάζουμε, όχι τα επινίκια, αλλά την έναρξη του Αγώνα. Έναν Αγώνα που τον συναντάμε σε κάθε φάση της ελληνικής Ιστορίας. Έναν τέτοιο Αγώνα δίνουμε και σήμερα. Αγώνα για μια πατρίδα πραγματικά ανεξάρτητη, που θα στέκεται στα πόδια της, δίχως δεκανίκια, δίχως δανεικά. Είμαστε κοντά στο να γυρίσουμε τη σελίδα. Και θα τα καταφέρουμε, αν όλοι οι Έλληνες σταθούμε ενωμένοι μπροστά στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, με ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης» δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας.

«Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές στη μακρόχρονη πορεία των αγώνων του ελληνικού λαού για ελευθερία, αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία» τονίζει, εξάλλου, σε μήνυμά του για την επέτειο της εθνικής εορτής ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει και σήμερα μια ξεχωριστή σημασία. Η κυβέρνηση, υπακούοντας πλήρως στις επιταγές της τρόικας, προβάλλει τη μνημονιακή πολιτική ως μονόδρομο για την κοινωνία και τη χώρα. Η Ιστορία δείχνει ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται. Το μέλλον μάς ανήκει» προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«O Ελληνισμός την 25η Μαρτίου εορτάζει την επέτειο της Επανά��τασης ενάντια στον τουρκικό ζυγό, ενάντια στον κατακτητή» επισημαίνει στο μήνυμά του ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και προσθέτει: «Τα όσα βιώνει ο ελληνικός λαός από το μνημόνιο και την καταστροφική πολιτική της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ κάνουν επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα που έστειλε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, όταν ύψωσε το λάβαρο της Επανάστασης, το μήνυμα που έστειλαν οι αγωνιστές της Απελευθέρωσης».

«Ο αγώνας για την εθνική ελευθερία συνεχίζεται, ιδίως σήμερα που η Ελλάδα παραμένει προδομένη και ελέγχεται από ξένες δυνάμεις κατοχής. Η Χρυσή Αυγή παραμένει στην πρωτοπορία του Αγώνα, πανίσχυρη και ενωμένη» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Σύμβολο ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο χαρακτηρίζει την 25η Μαρτίου στο μήνυμά της για την εθνική επέτειο η ΔΗΜΑΡ: «Στις δύσκολες συνθήκες που περνά η χώρα και η κοινωνία, η επέτειος της 25ης Μαρτίου συμβολίζει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Με όπλο τη μνήμη και εφόδια την αποφασιστικότητα και το όραμα, ο ελληνικός λαός αναζητά και σήμερα διέξοδο από τη ζοφερή πραγματικότητα. Ο αγώνας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια της χώρας και των ανθρώπων της. Είναι εγγύηση για την κοινωνική συνοχή και το μέλλον της νέας γενιάς».

«Η επανάσταση του 1821 διδάσκει ότι ένας λαός που είναι αποφασισμένος και έχει το δίκιο με το μέρος του, μπορεί να αντιμετωπίσει και να νικήσει αντιπάλους που φαντάζουν πανίσχυροι και ανίκητοι. Διδάσκει πάνω από όλα ότι οι επαναστάσεις αποτελούν το όχημα της κοινωνικής προόδου και εξέλιξης, κινούν την ιστορία προς τα εμπρός, ανατρέποντας τις ιστορικά ξεπερασμένες κοινωνικές τάξεις» αναφέρει, τέλος, στο μήνυμά της το ΚΚΕ. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top