Δένδιας για επέτειο 25ης Μαρτίου: Ημέρα μνήμης και τιμής για όσους αγωνίστηκαν

«Δίνει αφορμή για να αντλήσουμε παραδείγματα από την θυσία των προγόνων μας»

Δένδιας για επέτειο 25ης Μαρτίου: Ημέρα μνήμης και τιμής για όσους αγωνίστηκαν
«Ημέρα εθνικής μνήμης και τιμής για όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ελλάδας» χαρακτηρίζει ο Νίκος Δένδιας την 25η Μαρτίου στο μήνυμά του για την επέτειο της εθνικής εορτής.

«Είναι, επίσης, μια ημέρα που μας δίνει την αφορμή για να στοχασθούμε και να αντλήσουμε παραδείγματα από το όραμα, την υπέρτατη θυσία αλλά και την αποφασιστικότητα των προγόνων μας» επισημαίνει ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, για να υπογραμμίσει ότι η επιτυχία της Επανάστασης του 1821 απέναντι σε πλήθος αντίξοων παραγόντων «αποδεικνύει ότι κάθε εθνική προσπάθεια μπορεί να έχει αποτέλεσμα όταν η συλλογική και η ατομική προσπάθεια συγκλίνουν στην πραγμάτωση του κοινού σκοπού».

Τονίζοντας, στη συνέχεια, ότι κανένας στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς θυσίες, ο κ. Δένδιας καλεί να διαφυλάξουμε την εθνική ενότητα ως κόρη οφθαλμού, υπενθυμίζοντας ότι ακόμη και η προσπάθεια για τη δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, μετά από τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς, κινδύνεψε να μην ευοδωθεί εξαιτίας της εμφύλιας διαμάχης που ξέσπασε.

«Να κάνουμε πράξη αυτό που οι αγωνιστές του 1821 κατάφεραν: να γίνει αυτό που φαινόταν αδύνατο, δυνατό» προσθέτει ο κ. Δένδιας και καταλήγει: «Με ενότητα και με πίστη στις δυνάμεις μας θα πετύχουμε τους στόχους μας για μία ισχυρή Ελλάδα. Το χρωστάμε σε όσους αγωνίστηκαν για να είναι αυτή η χώρα ελεύθερη, το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top