Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και σε 3 άρθρα: Την Παρασκευή στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από «αντάρτες» για το γάλα

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και σε 3 άρθρα: Την Παρασκευή στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο
Σε τρία άρθρα και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα εισαχθεί την Παρασκευή το πολυνομοσχέδιο της συμφωνίας με την τρόικα.

Το ένα άρθρο θα είναι για τις τράπεζες, το δεύτερο για τις διαθρωτικές παρεμβάσεις από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και το τρίτο για τις αλλαγές στη φορολογία.

Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί ως το βράδυ της Κυριακής ώστε στο Eurogroup της 1ης Απριλίου να ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση της δόσης.

Με την κυβέρνηση να θεωρεί ότι με την ένταξη όλων των διαρθρωτικών παρεμβάσεων σε ένα άρθρο θα αποτραπεί το ενδεχόμενο εκδήλωσης κάποιας «ανταρσίας», ο Σίμος Κεδίκογλου έστειλε σήμερα μήνυμα στους διαφωνούντες βουλευτές τονίζοντας ότι «δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας αλλά εθνικής ευθύνης». Παράλληλα, εκτίμησε ότι μόλις ενημερωθούν για τις αλλαγές οι βουλευτές θα πάψουν να έχουν ενστάσεις.

Επί του παρόντος, οι διαφωνούντες από τη ΝΔ είναι 3 με πρώτο και… καλύτερο τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο οποίος έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο παραίτησης του παρά τις αυστηρές προειδοποιή��εις του Αντώνη Σαμαρά. Ανοικτό έχουν αφήσει το ενδεχόμενο να μην υπερψηφίσουν τις ρυθμίσεις για το γάλα και ο Ιορδάνης Τζαμτζής αλλά και ο Γιάννης Βλάχος.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, οι αντιδράσεις προέρχονται από τον Θάνο Μωραΐτη, ο οποίος μιλώντας στο STAR σήμερα ξεκαθάρισε ότι επιμένει στο «όχι» για τις αλλαγές στο γάλα, αλλά και τους Μιχάλη Κασσή και Νίκο Σηφουνάκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, από την πλευρά του, δήλωσε με νόημα πως «δεν θα παίξουμε τη σωτηρίας της χώρα για το γάλα». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top