Παπανδρέου: Γιατί δεν χρησιμοποιούν ως διαπραγματευτικό εργαλείο την έκθεση για την τρόικα;

Τι απαντά στις φήμες για καταψήφιση του νομοσχεδίου μέσω συνεργάτη του

Παπανδρέου: Γιατί δεν χρησιμοποιούν ως διαπραγματευτικό εργαλείο την έκθεση για την τρόικα;
Για «ψιθύρους που δεν τον εκφράζουν» κάνει λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας μέσω του στενού του συνεργάτη Γιώργου Ελενόπουλου στις φήμες για την καταψήφιση του νομοσχεδίου από τη συμφωνία με την τρόικα.

«Είναι προφανές ότι, και οι μεν και οι δε, δια των "ψιθύρων", δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση την άποψη του Γιώργου Παπανδρέου. Πρώτον, γιατί δεν την γνωρίζουν. Δεύτερον, γιατί επιχειρούν εκ των προτέρων να καλλιεργήσουν το κλίμα που θα τους επιτρέψει είτε να μεταθέσουν ευθύνες που αναλογούν σε άλλους, είτε να δημιουργήσουν εντυπώσεις» τονίζει ο κ. Ελενόπουλος, κάνο��τας λόγο για «ψεύδος και παραπλάνηση».

Παράλληλα, ο ίδιος αναρωτιέται με αιχμές γιατί δεν χρησιμοποιείται η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για τα πεπραγμένα της τρόικας: «Με την ευκαιρία –και προς αξιολόγηση της πραγματικών προθέσεών τους– οι ίδιοι σχολιαστές, δεν είδαμε να προβληματίζονται σχετικά με την Έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για τα πεπραγμένα της τρόϊκας στις χώρες που υλοποιούν προγράμματα προσαρμογής. Μήπως δεν ήταν οι ίδιοι που μας "απειλούσαν" με το περιεχόμενο της Έκθεσης; Τώρα σιωπή; Λες και δεν υπάρχει η Έκθεση;».

«Οι σχολιαστές που δήθεν κόπτονται για το μέλλον της χώρας και του Ελληνικού λαού, δεν βρήκαν τίποτα στην Έκθεση που θα μπορούσε να αποτελεί ουσιαστικό διαπραγματευτικό εργαλείο στα χέρια της Ελλάδας; Γιατί δεν το ανέδειξαν; Δεν το χρειάζονται; Τους φαίνεται λίγο; Γιατί εμείς βρήκαμε πολλά, πάρα πολλά…» καταλήγει ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top