Ποιοι γλιτώνουν σίγουρα την διαθεσιμότητα – Δείτε τι είπε ο υφ.Εργασίας

Δηλώσεις και για τις καθυστερήσεις στις συντάξεις

​Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τεθούν σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι από τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γ. Κυρίτση.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν συμφωνεί, και δεν θα συμφωνήσει, να υπάρξουν νέες διαθεσιμότητες από τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό η διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων για το 2014 θα προέλθει από τους δήμους, τον ΕΟΠΥΥ και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Σχολιάζο��τας το θέμα των καθυστερήσεων στην απόδοση της σύνταξης, που όπως είπε ο Γ. Κυρίτσης φτάνουν μέχρι και τα 4 χρόνια, ο κ. Κεγκέρογλου είπε πως η λύση είναι η ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βίου όλων των εργαζομένων.

Όπως ανέφερε με το σύστημα «ΑΤΛΑΣ» μέχρι τον Οκτώβριο – Νοέμβριο θα ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση από 1994 και μετά για όλους τους ασφαλισμένους, ενώ μετά από 10 – 11 μήνες θα ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση για όλους τους ασφαλισμένους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top