Μικρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο το Ποτάμι

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές

Μικρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο το Ποτάμι

Στα όρια του στατιστικού λάθους δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές μία νέα δημοσκόπηση, στην οποία το Ποτάμι έρχεται τρίτο και το ΠΑΣΟΚ ως Ελιά βελτιώνει τα ποσοστά του. Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει πρώτος στο ερώτημα για τον πιο αξιόπιστο πρωθυπουργό, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με το γκάλοπ της εταιρείας «Alco» για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές με 19,1% και ακολουθεί η ΝΔ με 18%, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα λαμβάνουν: ΠΑΣΟΚ (ΕΛΙΑ) 5,15%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5%, Χρυσή Αυγή 6,9%, ΔΗΜΑΡ 2,2%, ΚΚΕ 5%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,4% και Ποτάμι 8,8% . Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 5,2%, ενώ λευκό, αποχή και αναποφάσιστοι φθάνουν στο 23,8%.

Στην πρόθεση ψήφου μετά από αναγωγή στα έγκυρα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 21,2%, η ΝΔ 20%, το ΠΑΣΟΚ (ΕΛΙΑ)5,7%, οι ΑΝΕΛ 5%, η Χρυσή Αυγή 7,7%, η ΔΗΜΑΡ 2,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,6%, το Ποτάμι 9,8% , άλλο κόμμα 5,8% και αναποφάσιστοι 15,2%.

Στο ερώτημα ποιόν εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 35%, ακολουθεί ο «κανένας» με 32% και τελευταίος έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας με 28%.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι πρώτος σε δημοτικότητα, έχοντας 44% θετικές γνώμες και 38% αρνητικές, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 31% θετικές γνώμες και 63% αρνητικές και ο Αλέξης Τσίπρας 29% θετικές και 62% αρνητικές.

Τέλος, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να σχολιάσουν τα δημοσιεύματα περί επιστροφής του Γιώργου Παπανδρέου στην πολιτική, με το 81% να δηλώνει πως πρέπει να αποχωρήσει, το 8% ότι πρέπει να στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το 5% να κάνει δικό του κόμμα. Τα αντίστοιχα ποσοστά στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ είναι 58%, 27% και 9%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top