Τσίπρας από την Κομοτηνή: μάχη ζωής και θανάτου για την Ελλάδα οι τριπλές εκλογές

«Το πλεόνασμα είναι βαμμένο με αίμα» υποστήριξε

Τσίπρας από την Κομοτηνή: μάχη ζωής και θανάτου για την Ελλάδα οι τριπλές εκλογές

Νέα σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση, κατά την ομιλία του σήμερα στην Κομοτηνή, στην οποία χαρακτήρισε μεταξύ άλλων «μάχη ζωής και θανάτου για την Ελλάδα» τις τριπλές εκλογές του Μαΐου.

Αναφερόμενος στη Θράκη, υπενθύμισε ότι είναι η αρχαία πατρίδα του Σπάρτακου, «του δούλου που έγινε παγκόσμιο σύμβολο ελευθερίας» και συμπλήρωσε ότι «έφτασε η ώρα για την τελική μάχη της απελευθέρωσης από τα μνημόνια, την κοινωνική βαρβαρότητα, τη διαφθορά και τη διαπλοκή».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σαν την «τελευταία ελπίδα πριν η Ελλάδα ξεπουληθεί οριστικά και οι άνθρωποί της καταντήσουν μια φιμωμένη και φτηνή εργατική μάζα» ενώ κάλεσε να στοιχηθούν με το κόμμα του όχι μόνο τους αριστερούς πολίτες «αλλά τον κάθε δημοκράτη όποιο κόμμα κι αν στήριζε μέχρι χτες», μιλώντας επίσης για ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης, και συγκρότηση κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας.

«Η Ευρώπη γερμανοποιείται, και διαχωρίζεται σε πατρίκιους και πληβείους, πλούσιους και φτωχούς, πειθαρχικούς και απείθαρχους, βόρειους και νότιους» ανέφερε, ενώ σχετικά με την τρόικα ισχυρίσθηκε ότι δεν συναντά καμιά αντίσταση και ανακηρύσσεται σε υπέρτατο νόμο, επικαλούμενος και το δημοσίευματης γερμανικής εφημερίδας Handelsblat, σύμφωνα με το οποίο η τρόικα θα παραμείνει στην Ελλάδα για τα επόμενα 50 χρόνια.

Σε μία ακόμα επίθεση στην κυβέρνηση την επέκρινε ότι έχει «ακροδεξιά χαρακτηριστικά» και ισχυρίσθηκε ότι «το πλεόνασμα αυτό είναι βαμμένο με αίμα», ενώ προεξόφλησε ότι «και η δόση θα δοθεί και κάποια ψίχουλα θα μοιράσουν».

Μίλησε επίσης «success story νούμερο δύο, με γερμανική σκηνοθεσία και τους γνωστούς κ��μπάρσους», με την ανακοίνωση από την Eurostat στις 22 Απριλίου ότι «υπάρχει ένα κάποιο πλεόνασμα», όπως έχει κατά τον ίδιο προσυμφωνηθεί. Όπως πρόσθεσε θα ακολουθήσει «μία στημένη έξοδος στις αγορές» ενώ αντίστοιχα «παιχνίδια» υποστήριξε ότι θα γίνουν στο Χρηματιστήριο και στα spreads.

«Για να επιτευχθούν αυτά τα σενάρια οι αριθμοί έγιναν λάστιχο» υποστήριξε επίσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ανεβοκατεβάζει το έλλειμμα του 2012 και μεταφέρει ύφεση από το 2013.

Όσον αφορά το δημόσιο χρέος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «πρώτα θα ξεπληρώσουμε το χρέος μας στο λαό και μετά θα ασχοληθούμε με το χρέος», αν και διευκρίνισε ότι «δεν θα το αγνοήσουμε», διατυπώνοντας και αιχμή για τη στάση της Γερμανίας: «Γιατί εμείς δεν είμαστε μπαταχτσήδες σαν τους φίλους μας τους Γερμανούς που 70 χρόνια μετά ακόμα να ξεπληρώσουν το κατοχικό δάνειο και τις επανορθώσεις».

Όπως ακόμη ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί «την μόνη αξιόπιστη, ρεαλιστική και βιώσιμη λύση για το χρέος: Ευρωπαϊκή διάσκεψη για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, όπως το 1953 για τη Γερμανία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top