Οικογενειακό Επίδομα: Τι αποφάσισε ο πρωθυπουργός για 700.000 νοικοκυριά

Συνάντηση με Βρούτση - Σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με την τρόικα

Ολιγόλεπτη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η ελληνική οικογένεια και η στήριξή της που αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

«Σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό πήραμε σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της οικογένειας, με το οικογενειακό επίδομα που δίνεται και προχωράμε στη διασφάλισή του ώστε να δοθεί νωρίτερα» δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου από την πλευρά του ανέφερε ότι με το νέο θεσμό του οικογενειακού επιδόματος, ενισχύονται περίπου 700.000 οικογένειες, πιο αδύναμες οικονομικά και μάλιστα από το πρώτο παιδί. Η καταβολή του, όπως διευκρίνισε θα γίνεται ανά τρίμηνο.

«Μέσα στον Απρίλιο θα γίνει η πρώτη καταβολή και με υποβολή φορολογικής δήλωσης θα γίνει ο συμψηφισμός. Έτσι ανά τρίμηνο θα έχουμε καταβολή όλων των επιδομάτων» πρόσθεσε ο κ. Κεγκέρογλου.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο Γιάννης Βρούτσης μετέβη στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να έχει συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Στου��νάρα.

Υπενθυμίζουμε πως το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης θα έχει νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών προκειμένου να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις στα ανοιχτά μέτωπα όπως είναι η απελευθέρωση των απολύσεων και το θέμα των εργοδοτικών εισφορών και των τριετιών.

ΒΙΝΤΕΟ STAR ΕΚΠΟΜΠΗ LIVE U

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top