Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με κυβέρνηση για τα «ψίχουλα πλεονάσματος» και τη στάση του Die Linke

Κεδίκογλου: να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα μικρόψυχα ψεύδη

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με κυβέρνηση για τα «ψίχουλα πλεονάσματος» και τη στάση του Die Linke

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, μετά την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου στην οποία γίνεται λόγος για «ψίχουλα πλεονάσματος». Συγκεκριμένα, σε σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές εξελίξεις αναφερόταν μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη στον τοίχο τόσο για την ταμπακιέρα του χρηματοδοτικού και του δημοσιονομικού κενού, όσο κυρίως εξαιτίας του εγκλωβισμού της στην καταστροφική στρατηγική του μνημονίου. Είναι ανήμπορη να ψελλίσει την οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους και παρακαλά για το μοίρασμα των ψίχουλων του πρωτογενούς πλεονάσματος ενόψει των εκλογών.

Είναι τέτοια όμως η απομόνωση της κυβέρνησης εντός και εκτός της Ελλάδας που τα αδιέξοδα της πολιτικής της γίνονται ολοένα και πιο καθαρά. Το ίδιο καθαρό θα είναι και το μήνυμα που θα δοθεί στις κάλπες ενάντια στο μνημόνιο και τους εκφραστές του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε άλλο δημοσίευμά του και στο σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής», χαρακτηρίζοντας ανακριβή τη θέση της εφημερίδας πως το Γερμανικό κόμμα της αριστεράς Die Linke δεν υιοθετεί την θέση του Kόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για διαγραφή του ελληνικού χρέους.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και για τη θέση του Κόμματος της Γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) για το ζήτημα του χρέους, δήλωσε:

«Να σταματήσει επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ τα μικρόψυχα ψεύδη περί «ψίχουλων πλεονάσματος», που υποστηρίζουν μόνον όσοι θέλουν την αποτυχία της Ελλάδας.

Όσο για τις «καταγγελίες» και τις «κατηγορίες» του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη δημοσιοποίηση της θέσης του Die Linke για το θέμα του χρέους, ας τις απευθύνει στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπό του. Άλλωστε, την αποκάλυψη για τη στάση των Γερμανών ομοϊδεατών του κ. Τσίπρα έκανε η ιστοσελίδα iskra.gr του κ. Λαφαζάνη».

Α��αντώντας με τη σειρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ανέφερε:

«Τελικά ο κανόνας επιβεβαιώνεται, ο κ. Κεδίκογλου, πιστός στο τρίπτυχο «κολάζ, μοντάζ και ψέματα», συνεχίζει να ψεύδεται σε σχέση με την υποτιθέμενη θέση του Die Linke για το ελληνικό χρέος. Δεν μπορεί όμως, όσο και να το θέλει, να πει ψέματα για τη θέση της κ. Μέρκελ για το ελληνικό χρέος. Αυτήν την ξέρει καλά ο ελληνικός λαός και τη βιώνει καθημερινά στο πετσί του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top