Δένδιας: θα ήταν ενδιαφέρουσα μία αγωγή στον Κουφοντίνα από συγγενείς των θυμάτων του

Τι απάντησε για Χρυσή Αυγή και αναδιάρθρωση ΕΛ.ΑΣ.

«Θα έβρισκα πολύ ενδιαφέρουσα μια αστική αγωγή των συγγενών των θυμάτων του» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε συνέντευξή του στον Βήμα Fm, σε ερώτηση σχετικά με το βιβλίο του τρομοκράτη Κουφοντίνα.

Ο κ. Δένδιας πρόσθεσε ότι εκτιμά όμως πάρα πολύ τη στάση του βιβλιοπωλείου που αρνήθηκε να το πουλήσει. «Εκτιμώ ότι είναι μία κίνηση γενναιότητας που σημειολογικά δείχνει μια στάση αρχής απέναντι στην ελληνική κοινωνία» τόνισε για το ίδιο ζήτημα.

Απαντώντας επίσης σε ερώτηση για το αν θα ��πάρξουν εξελίξεις για τη Χρυσή Αυγή, οι οποίες θα αλλάξουν και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Βουλή, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Εγώ αυτό που έκανα ήταν το καθήκον μου ως Έλληνας πολίτης καταρχήν, ως Υπουργός, με εντολή του Πρωθυπουργού, κατά δεύτερον. Πήρα τριάντα δύο δικογραφίες, που υπήρχαν δεξιά και αριστερά, τις συνένωσα, ήταν ήδη στις Εισαγγελίες, έκανα μια αναφορά επί τη βάσει της συνένωσής τους κα�� τις έστειλα στις δικαστικές αρχές. Η ευθύνη από κει και πέρα υπήρξε και είναι απολύτως των δικαστικών και όχι των διωκτικών αρχών. Οι διωκτικές αρχές, και ειδικά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, λειτουργούν επί τη βάσει των εντολών που παίρνουν από την δικαστική εξουσία, όπως σε κάθε σοβαρό και συντεταγμένο κράτος».

Ο κ. Δένδιας απάντησε επίσης σχετικά με το αν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση θα οδηγήσουν σε μια πιο αποτελεσματική Ελληνική Αστυνομία.

«Και βέβαια. Σε μία σύγχρονη Αστυνομία καταρχήν. Η ΕΛ.ΑΣ θα είναι μια σύγχρονη αστυνομία. Γιατί δεν μιλάμε μόνο για την Αστυνομία, ισχύει και για τη�� Πυροσβεστική αυτό. Βέβαια ισχύει και για το Υπουργείο που δεν υπήρχε. Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης αυτή τη στιγμή ως Υπουργείο δεν υπάρχει, χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της Αστυνομίας. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Θα πρέπει να υπάρχει ως ένα μικρό, ευέλικτο, πολιτικό Υπουργείο. Δεν φοράει πηλίκιο ο πολιτικός προϊστάμενος, ώστε όλες οι υπηρεσίες του να είναι Έλληνες αστυνομικοί. Τώρα, ως προς την αστυνομία, μιας και αυτό με ρωτάτε. Χρειαζόμαστε μια σύγχρονη Αστυνομία. Η Αστυνομία που έχουμε είναι μια Αστυνομία οργανωμένη τη δεκαετία του ’60».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top