Βρήκαν τον αρχικοριό που παρακολουθούσε τον Κ. Καραμανλή!

Ποιο είναι ο υπήκοος των ΗΠΑ και τι ρόλο έπαιξε η κατάθεση Ρόντου

Βρήκαν τον αρχικοριό που παρακολουθούσε τον Κ. Καραμανλή!

Εντοπίστηκε από τις ελληνικές δικασ��ικές αρχές ο υπάλληλος της πρεσβείας των ΗΠΑ, William B., ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» φέρεται να είναι ο «πρωταγωνιστής"» των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος Ελλήνων αξιωματούχων αλλά και του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Σο φάκελο της δικογραφίας υπάρχουν και φωτογραφίες του υπαλλήλου της πρεσβείας των ΗΠΑ από τη δραστηριότητά του στη χώρα μας, οι οποίες έχουν ληφθεί κυρίως από κάμερες ασφαλείας. Από τις φωτογραφίες της δικογραφίας ξετυλίγεται συγκεκριμένα όλη η δραστηριότητά του, πως αγόρασε από τον Πειραιά τα καρτοκινητά-σκιές, πώς έδωσε άλλο όνομα από αυτό που είχε, πως πηγαινοερχόταν στις ΗΠΑ το επίμαχο διάστημα που γίνονταν οι υποκλοπές, έως τον Μάρτιο του 2005.

Οι φωτογραφίες βρίσκονται σύμφωνα με το δημοσίευμα στα χέρια του ανακριτή και δρομολογείται μέσα στις επόμενες εβδομάδες η υποβολή αιτήματος δικαστικής συνδρομής προς τις ΗΠΑ προκειμένου να απαγγελθεί κατηγορία και ο συγκεκριμένος "κατάσκοπος" να εμφανιστεί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της κατασκοπείας αλλά και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, τα οποία είναι και τα δύο κακουργήματα.

Το «Βήμα της Κυριακής» υποστηρίζει επίσης ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος της αμερικανικής πρεσβείας -Bill για τους στενούς του φίλους – είναι 65 ετών σήμερα και μόνιμος κάτοικος εξωτερικού. Μένει κοντά στην NSA, την παλιά του δουλειά και το Λάνγκλεϊ των ΗΠΑ. Ο "Bill" εντοπίστηκε και ταυτοποιήθηκε μετά από μαρτυρία προσώπου που κινούνταν στις παρυφές των μυστικών υπηρεσιών.

Κατά το δημοσίευμα εκτιμάται ως σημαντική και η κατάθεση του Άλεξ Ρόντου (συμβούλου στο παρελθόν του Γ. Παπανδρέου και εμπλεκόμενου σήμερα σε υπόθεση μεγάλης απάτης από ΜΚΟ που αποκαλύφθηκε πρόσφατα και παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη), τον οποίο οι αρχές είχαν θέσει υπό παρακολούθηση από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο του 2013, με διάταξη άρσης του απορρήτου των τηλεφώνων του.

Από τις συνομιλίες που καταγράφηκαν από την αντιτρομοκρατική εντοπίστηκε ότι ο συγκεκριμένος γνώριζε πολλά τόσο για τις μεθόδους διείσδυσης στη χώρα μας αλλοδαπών εταιρειών σε κρίσιμους χώρους όσο και για τη συμμετοχή περίεργων ξένων επιχειρηματιών σε υποθέσεις όπως αυτή των υποκλοπών. Ο κ. Ρόντος φέρεται μάλιστα να μην κατέθεσε για πρώτη φορά στον ανακριτή κ. Φούκα, αλλά να έδωσε την πρώτη του κατάθεση τον Ιούνιο του 2013, διαρκούσης της νόμιμης παρακολούθησης των τηλεφώνων του.

Οι συνομιλίες Ρόντου, σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγούν και σε εμπλοκή άλλου προσώπου, του ελληνικής καταγωγής Α. Κ. ο οποίος φέρεται να κινείται μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top