Δυσάρεστα νέα για τους ανασφάλιστους – Δείτε τι είπε ο Άδωνις στην Βουλή

Απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλη

Δυσάρεστα νέα για τους ανασφάλιστους – Δείτε τι είπε ο Άδωνις στην Βουλή

Την αδυναμία των ασφαλιστικών ταμείων να καλύψουν τις δαπάνες των ανασφάλιστων πολιτών τόνισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλη.

«Το κράτος δεν γεννάει λεφτά, ούτε πέφτουν από τον ουρανό. Αυτά που έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία ως αποθεματικά κεφάλαια είναι χρήματα που δεν φθάνουν για να καλύψουν τους ανασφάλιστους. Μετά βίας φθάνουν για τους ασφαλισμένους» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσπαθώντας να δικαιολογήσει το εισιτήριο στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

«Ο μόνος τρόπος να καλύψουμε τους ανασφάλιστους μπορεί να γίνει από τον προϋπολογισμό, δηλαδή από τους φόρους», πρόσθεσε ο υπουργός, επιρρίπτοντας ευθύνες για την σημερινή κατάσταση στο χώρο της Υγείας σε παλιότερες ηγεσίες του αρμόδιου υπουργείου..

«Η βασική ιδέα του εισιτηρίου είναι βασικό και θεμελιώδες μέτρο για την εξασφάλιση ποιότητας παροχής υπηρεσιών υγείας» πρόσθεσε ο κ.Γεωργιάδης

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο υπουργό, για τους περίπου 2,5 εκατ. ανασφάλιστους το κόστος είναι περίπου 700 εκατ. ευρώ, τα οποία θα πρέπει να βρεθούν από τον προϋπολογισμό, καθώς από εισιτήριο των 5 ευρώ το πολύ να βρεθούν 8 - 10 εκατ. ευρώ.Η μελέτη για το θέμα θα έχει οριστικοποιηθεί μέχρι το καλοκαίρι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top