Τσίπρας και Γλέζος «πυροβολούσαν» για ώρα τον Γερμανό Πρόεδρο

Κατοχικό δάνειο, ανεργία και πολιτικές λιτότητας στο επίκεντρο

Τσίπρας και Γλέζος «πυροβολούσαν» για ώρα τον Γερμανό Πρόεδρο

​Το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, έθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στον Γερμανό Πρόεδρο Γιόακιμ Γκάουκ, στην συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Πέμπτης στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

«Είναι παράδοξο να αρνείται η Γερμανία μια λύση για την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό Νότο, αντίστοιχη αυτής που ευεργέτησε την ίδια τη Γερμανία μετά το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και ιδιαίτερα τη λύση της Διάσκεψης του Λονδίνου που αφορούσε διαγραφή χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή και ρήτρα ανάπτυξης, μια λύση που έδωσε τη δυνατότητα στη Γερμανία να οδηγηθεί στην ευημερία και σε αυτό το οικονομικό θαύμα που είδαμε μέχρι στα χρόνια μας» είπε ο κ.Τσίπρας στον κ.Γκάουκ.

Σε ότι αφορά το κατοχικό δάνειο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι επισήμανε στον γερμανό πρόεδρο ότι, «μπορεί οι ελληνικές κυβερνήσεις να μην έθεσαν επί τάπητος την άμεση εκπλήρωση αυτού του χρέους, όμως ποτέ δεν παραιτήθηκαν από αυτό και τώρα έρχεται η στιγμή που εμείς τουλάχιστον, ως η επόμενη κυβέρνηση, θα είμαστε αναγκασμένοι -διότι ο ελληνικός λαός, επαναλαμβάνω, βρίσκεται κάτω από ανθρωπιστική κρίση- να το θέσουμε επί τάπητος ώστε να εκπληρωθεί και η υλική, αλλά και η ηθική διάσταση, αυτού του ιστορικού και ανεκπλήρωτου χρέους».

Νωρίτερα, όπως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είπε, έθεσε στον Πρόεδρο της Γερμανικής Δημοκρατίας «το αδιέξοδο των αναποτελεσματικών και βάρβαρων μέτρων λιτότητας που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα», τονίζοντας τη μεγάλη ευθύνη που έχει η Γερμανία αλλά και το «απαράδεκτο» ποσοστό του 60% της ανεργίας.

Στη συνάντηση με τον Γκάουκ παρών ήταν και ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος ο οποίος μετά τη συνάντηση τόνισε πως «προσπάθησαν να αποδείξουν με επιχειρήματα, με τεκμήρια, γιατί οφείλει η Γερμανία να εκπληρώσει αυτά που προσδιόρισαν».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top