"Χάθηκαν" …. 100.000.000 ευρώ που προορίζονταν για ανέργους - Ποιοι κλαίνε τα λεφτά τους;

Μήνυση στον ΟΑΕΔ από την ΓΣΕΒΕΕ

​«Φτερά» έκαναν τα.... εκατομμύρια που έσταξαν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ για τον ΟΑΕΔ και τον ειδικό λογαριασμό ανεργίας υπέρ των αυτοτελώς και ανεξαρτήτων απασχολουμένων που είχαν μείνει άνεργοι! Τι και αν από την 1η Αυγούστου του 2011 είχε θεσπιστεί η υποχρέωση των ασφαλισμένων να καταβάλλουν ένα 10ευρώ το μήνα, παρά το γεγονός ότι συγκεντρώθηκαν 110.991.100 ευρώ μέχρι τον Μάρτιο του 2013, σύμφωνα με την ΓΣΕΒΕΕ, ο ΟΑΕΕ απέδωσε στον ΟΑΕΔ μόνο το ποσό των 12.739.703,20 ευρώ!!! Η διοίκηση της συνομοσπονδίας, μάλιστα, αν και επανειλημμένως απέστειλε ��χετικές επιστολές προς τη διοικητή του ΟΑΕΕ κ. Γ. Κωτίδου, υποστηρίζει ότι δεν έλαβε σαφή απάντηση.

Μετά από αυτά, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γ. Καββαθάς κατέθεσε χθες, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου σχετικά με τη μη απόδοση στον ΟΑΕΔ 100 περίπου εκατ. ευρώ που έχουν εισπραχθεί από όλους τους ασφαλισμένους και απασχολούμενους που ανήκουν στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Στη μηνυτήρια αναφορά τίθενται σειρά ερωτημάτων σχετικά με το ύψος του ακριβούς ποσού που έχει διατεθεί στον ΟΑΕΔ από τον ειδικό λογαριασμό υπέρ των ανέργων και ζητείται να διερευνηθούν οι λόγοι που δεν έχουν αποδοθεί τα εισπραχθέντα ποσά, η τυχόν τέλεση άδικων πρ��ξεων, καθώς και να αποδοθούν, εάν υπάρχουν, ποινικές ευθύνες.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top