Κεφαλογιάννη: Αισιοδοξία αλλά όχι εφησυχασμό για τον Τουρισμό

«Η Ελλάδα παραμένει πάντα ένας ασφαλής και φιλικός προορισμός»

Κεφαλογιάννη: Αισιοδοξία αλλά όχι εφησυχασμό για τον Τουρισμό
Ικανοποίηση, αλλά όχι εφησυχασμό για την πορεία του ελληνικού τουρισμού εκφράζει η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία βρίσκεται στο Βερολίνο για τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, ΙΤΒ.

«Έχουμε διανύσει ήδη μια πολύ μεγάλη διαδρομή. Έχουμε κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουμε το κλίμα για την Ελλάδα», επισημαίνει στην Deutsche Welle η υπουργός Τουρισμού, υπενθυμίζοντας πόσο αρνητική ήταν η κατάσταση πριν από δύο χρόνια για την χώρα και εξηγώντας ότι «έγινε μια πολύ συγκροτημένη προσπάθεια για να πείσουμε τις αγορές και τους δυνητικούς επισκέπτες ότι η Ελλάδα παραμένει πάντα ένας ασφαλής και φιλικός προορισμός».

«Τα θετικά μηνύματα μας γεμίζουν από τη μία πλευρά με αισιοδοξία, από την άλλη πλευρά έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη για την ποιότητα που προσφέρουμε στους επισκέπτες μας» σημείωσε η ίδια και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια προκειμένου να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί, να εμπλουτίσουμε και να βελτιώσουμε το τουριστικό μας προϊόν προκειμένου τα επόμενα χρόνια να φτάσει η Ελλάδα στην κορυφή των τουριστικών προορισμών παγκοσμίως».

Η υπουργός Τουρισμού έκανε λόγο για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, επισημαίνοντας ότι «όταν και οι τοπικές κοινωνίες αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια, τότε το αποτέλεσμα είναι επιτυχημένο».

«Ξεκινάμε με κάποια πιλοτικά προγράμματα, π.χ. για ανθρώπους της τρίτης ηλικίας στη Ρόδο. Επίσης η Κρήτη θα συνεχίσει και εφέτος την προσπάθεια. Νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και κυρίως να προσελκύσουμε επισκέπτες και σε άλλους προορισμούς της χώρας μας, που σήμερα είναι λιγότεροι γνωστοί στο εξωτερικό, όπως είναι οι χειμερινοί προορισμοί» διευκρίνισε η κα Κεφαλογιάννη, η οποία -όπως επεσήμανε- στο πλαίσιο των επαφών της στο Βερολίνο, συζήτησε με τον Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ για το πώς θα μπορούσε η Γερμανία να συμβάλει στην ελληνική προσπάθεια για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top