Κεδίκογλου: Θα πάμε στο Eurogroup με κλεισμένο το πακέτο

«Όχι σε νέα μέτρα το 2014» - «Σε καμία περίπτωση πρόωρες εκλογές»

Κεδίκογλου: Θα πάμε στο Eurogroup με κλεισμένο το πακέτο
«Θα πάμε στο Eurogroup με κλεισμένο το πακέτο» υπογράμμισε μιλώντας στον Σκάι ο Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος τόνισε ότι το δημοσιονομικό κενό έχει κλείσει και η διαφωνία με την τρόικα αφορά τα διαρθρωτικά μέτρα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα για το 2014 καθώς δεν υπάρχει λόγος και έχει σταματήσει να αναφέρεται σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και η τρόικα.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο θέμα των τραπεζών σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα καθώς ο Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα δεχθεί την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τις κεφαλαιακές ανάγκες. Μάλιστα, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «το ΔΝΤ δεν έχει εκτιμήσει σωστά την εντυπωσιακή αλλαγή της Ελλάδας στο τελευταίο διάστημα» και έφερε για παράδειγμα την άνοδο των τραπεζικών μετοχών και την πτώση του spread.

Ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε για ακόμη μία φορά πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και απέκλεισε πρόωρες εκλογές ακόμη και σε περίπτωση που πετύχει ευρεία νίκη η ΝΔ στις ευρωεκλογές: «Θα κερδίσουμε τις ευρωεκλογές αλλά ακόμη και με 5 μονάδες διαφορά να τις κερδίσουμε, δεν θα οδηγήσουμε τη χώρα σε εκλογές». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top