Βενιζέλος για «Ποτάμι»: Καλή τύχη σε κάθε τηλεοπτική εκπομπή που θέλει να γίνει κόμμα

«Οι επαφές δεν συνιστούν αναγνώριση του ψευδοκράτους»

Με ένα ιδιαίτερα αιχμηρό σχόλιο απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ερώτηση για το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη κατά τη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Καλή επιτυχία σε κάθε τηλεοπτική εκπομπή που θέλει να μετασχηματισθεί σε πολιτικό κόμμα» σχολίασε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στις επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με τον διαπραγματευτή της τουρκοκυπριακής κοινότητας, υπογραμμίζοντα�� ότι «δεν συνιστούν αναγνώριση της κατοχής και του ψευδοκράτους».

«Γίνονται για την εξυπηρέτηση των πρωτοβουλιών της ελληνοκυπριακής πλευράς. Δεν θα μετάσχουμε ποτέ σε τετραμερή διαπραγμάτευση» πρόσθεσε ο ίδιος.

Όσον αφορά την Ουκρανία, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η ΕΕ θα συγκαλέσει την ερχόμενη Πέμπτη έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο νέος Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιάτσενιουκ.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Αθήνα διατηρεί και ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τη Ρωσία, δηλώνοντας ότι είχε χτες τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέκρινε την αντιπολίτευση για «ανευθυνότητα, συνωμοσιολογία, επιπολαιότητα και δημαγωγία» και έκανε λόγο για «συγχορδία ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσής Αυγής» που διαμαρτύρονταν για την καταπίεση των Ελλήνων αλλά διαψεύστηκαν από την πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας Ουκρανίας. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ενώ αρχικά του ασκούσαν κριτική γιατί δεν κάνει τίποτα με την Ουκρανία στη συνέχεια του ασκούσαν κριτική γιατί έκανε και επειδή μετέβη εκεί.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top