Άδωνις: Θα εξεταστεί που και πως θα εφαρμοστεί το 5ευρο έως τις 31/12

Νέα κόντρα με ΠΑΣΟΚ για το εισιτήριο των 5 ευρώ

«Πήρε πολύ με��άλη έκταση η ιστορία, άκαιρα και χωρίς λόγο» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το εισιτήριο των 5 ευρώ στα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ μιλώντας στην εκπομπή «Live U» του STAR.

Ο υπουργός Υγείας προχώρησε σε διευκρινήσεις για το θέμα και αναφέρθηκε στην εγκύκλιο που είχε εκδοθεί από τον προκατοχό του, Ανδρέα Λοβέρδο, η οποία θεσπίζει από 1/1/2011 το εισιτήριο των 5 ευρώ.

«Από τη στιγμή που τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ μετατραπούν νομικά σε Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ και ακόμα περισσότερο, όταν θα ενωθούν οι δύο μονάδες, προφανώς ο νόμος του ΕΣΥ θα εξακολουθεί να ισχύει» εξήγησε οκ. Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας ότι στο νόμο του ΠΕΔΥ έχει προβλεφθεί μεταβατικό διάστημα μέχρι 31/12/2014, όπου θα εξεταστεί που και πως θα εφαρμοστεί το 5ευρω.

Στο σημείο εκείνο διέκοψε τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος βρισκόταν στο πάνελ της εκπομπής. «Έπρεπε να το είχατε πει από την αρχή, δημιουργήθηκε τεράστια σύγχυση» τόνισε ο κ. Καρύδης.

Η απάντηση του κ. Γεωργιάδη ήταν άμεση, με τον ίδιο να δείχνει ιδιαίτερα ενοχλημένος: «Εσείς τη δημιουργήσατε και δε θέλω να το συνεχίσω. Εάν το ΠΑΣΟΚ με είχε πάρει τηλέφωνο πριν βγάλει την ανακοίνωση δεν θα έλεγε τέτοια πράγματα».

Συνεχίζοντας, ο υπουργός χαρακτήρισε κουραστική τη στάση του ΠΑΣΟΚ: «Η ιδέα ότι ένα κόμμα, που συμμετέχει στην κυβέρνηση, βγάζει συνεχώς ανακοινώσεις για μέλη της κυβέρνησης αρχίζει να γίνεται λίγο κουραστική».