Σπηλιωτόπουλος vs Σακελλαρίδης: Ντιμπέιτ με φόντο την πλατεία Κοτζιά

«Φωτεινή και καθαρή πόλη» - «Αστυνόμευση στις γειτονίες και όχι για το θεαθήναι»

Σπηλιωτόπουλος vs Σακελλαρίδης: Ντιμπέιτ με φόντο την πλατεία Κοτζιά
Ντιμπέιτ με φόντο τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές είχαν στον Real FM και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, οι υποψήφιοι δήμαρχοι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, Άρης Σπηλιωτόπουλος και Γαβριήλ Σακελλαρίδης αντίστοιχα.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος έκανε λόγο για μια «φωτεινή και καθαρή πόλη με μηδενική ανοχή στο λαθρεμπόριο, το παραεμπόριο και την εγκληματικότητα» προσθέτοντας ότι η Αθήνα πρέπει να γίνει κέντρο επιχειρηματικότητας και «να στηριχθεί στο δίπολο τουρισμός-πολιτισμός».

Ο βουλευτής της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας Μητροπολιτικής Αστυνομίας με μετεκπαίδευση ενός μεγάλου αριθμού δημοτικών αστυνομικών που τώρα υπάγονται στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, ενώ με σύνθημα το «κάθε γειτονιά και φως» επεσήμανε ότι ο φωτισμός θα δώσει λύση σε πολλά προβλήματα στις γειτονιές της Αθήνας.

Ο κ. Σακελλαρίδης, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι προέρχεται από μια δημοτική παράταξη που έχει 8 χρόνια εμπειρία από τα προβλήματα της πόλης και χαρακτήρισε την εμπειρία αυτή «παρακαταθήκη» που θα αξιοποιηθεί στα προβλήματα της πόλης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε διευκρινήσεις για την ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook που χαρακτήριζε τους αστυνομικούς «μπάτσους, γουρούνια, δολοφόνους», εξηγώντας ότι ήταν το 2008 με τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και πως κάτω από την εικόνα έγραψε ο ίδιος πως αφορά τους δράστες του εγκλήματος και όχι το σύνολο των αστυνομικών. Όσον αφορά την αστυνόμευση στο κέντρο, ζήτησε την παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές και όχι στο κέντρο της πόλης: «Δίνεται βαρύτητα στο κέντρο για επικοινωνιακούς λόγους και η αστυνομία δεν πηγαίνει στις γειτονιές που υπάρχει οργανωμένο έγκλημα. Δε μιλάμε ενάντια στην αστυνόμευση αλλά ενάντια στην αστυνομοκρατία. Δε θέλουμε αστυνομικούς για επικοινωνιακούς λόγους».

Ο ίδιος, σημείωσε ότι στόχος είναι να ενισχυθεί η κοινωνική αλληλεγγύη στο δήμο Αθηναίων, συμφώνησε με τον φωτισμό της πόλης αλλά στηλίτευσε το γεγονός πως ο Δήμος της Αθήνας δεν έχει πόρους για να το κάνει «εξαιτίας των πολιτικών του Μνημονίου που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Πά��τως, και οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι συμφώνησαν ότι ο Γιώργος Καμίνης δεν είχε επιτυχημένη δημαρχία. Μάλιστα, ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά πως ο νυν δήμαρχος Αθηναίων «εμετρήθη, εζυγίσθη και εβρέθη ελλιπής», άποψη με την οποία συμφώνησε και ο κ. Σακελλαρίδης. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top