Νέο «μπρα ντε φερ» με τρόικα για φάρμακα, γάλα και βιβλία

Αγώνας δρόμου έως την Παρασκευή για την κυβέρνηση

Νέο «μπρα ντε φερ» με τρόικα για φάρμακα, γάλα και βιβλία
Τον αγώνα δρόμου με το βλέμμα στραμμένο στο Eurogroup συνεχίζει η κυβέρνηση προσπαθώντας να κλείσει τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με την τρόικα και να ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης.

Ο χρόνος, πλέον, μετρά αντίστροφα καθώς η συμφωνία με τους εκπροσώπου�� των δανειστών πρέπει να επιτευχθεί στις επόμενες 2 με 3 ημέρες και να δοθεί το πράσινο φως για την επόμενη δόση από το Eurogroup της Δευτέρας.

Στη σημερινή συνάντηση της τρόικας με τους υπουργούς Αναπτύξεως Κωστή Χατζηδάκη και Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο τραπέζι θα πέσουν οι αλλαγές που ζητεί η τρόικα σε φάρμακα, γάλα και βιβλία.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν την διάθεση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και εκτός φαρμακείων, ενώ διεκδικεί να παραχωρηθεί σε μη φαρμακοποιούς το δικαίωμα να ανοίγουν φαρμακεία. Ακόμη, έχουν θέσει προς εξέταση την κατάργηση των αποστάσεων μεταξύ φαρμακείων, αλλά και παρεμβάσεις στα υφιστάμενα πληθυσμιακά κριτήρια που διέπουν την αδειοδότηση φαρμακείων.

Η τρόικα ζητά την άρση του περιορισμού των πέντε ημερών για την διατηρησιμότητα του φρέσκου γάλακτος και δεν φαίνεται να αποδέχεται τις κυβερνητικές προτάσεις για την κατάργηση του όρου «φρέσκου» γάλακτος και την δημιουργία ειδικών κατηγόριων γάλακτος, «μίας ημέρας», «χαμηλής παστερίωσης» και «υψηλής παστερίωσης».

Παράλληλα, ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ απορρίπτουν και τις προτάσεις για μερική απελευθέρωση στην αγορά του βιβλίου. Συγκεκριμένα, δεν δέχονται την θέση της Κυβερνήσεως να εξαιρεθούν από την ενιαία τιμή του βιβλίου μόνο τα βιβλία που προορίζονται για εκπαιδευτικούς λόγους και οι πρώτες εκδόσεις κάθε βιβλίου. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top