Μέσα σε ΔΥΟ Μήνες θα πρέπει ΟΛΟΙ να έχετε e-mail-Αλλιώς θα πληρώσετε πρόστιμο 100ευρώ και άνω

Η εφορία μας καλεί να το αποκτήσουμε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ

Μέσα σε ΔΥΟ Μήνες θα πρέπει ΟΛΟΙ να έχετε e-mail-Αλλιώς θα πληρώσετε πρόστιμο 100ευρώ και άνω

Τι; Δεν έχετε e-mail και καμία σχέση με την τεχνολογία γενικότερα; Κακώς γιατί από εδώ και στο εξής, θέλετε δεν θέλετε, θα πρέπει ν΄αποκτήσετε ένα… ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ!

Μέσα σε δυο μήνες, κάθε φορολογούμενος υποχρεούται από την Εφορία να έχει αποκτήσει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να μπορεί το Υπουργείο Οικονομικών να προχωρά στην ηλεκτρονική κοινοποίηση επιβολής προστίμων, πρόσθετων φόρων, και εισφορών, όπως επίσης και ατομικών ειδοποιήσεων για οφειλές που αν δεν εξοφληθούν εντός 40 ημερών η Εφορία θα μπορεί να προχωρά σε λήψεις μέτρων και κατασχέσεις.

Το σύστημα θα πρέπει να έχει τεθεί σε λειτουργία έως και το Μάϊο.

  • ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Όλοι οι φορολογούμενοι που έχουν κωδικούς εισόδου στο TAXISNET, θα πρέπει να μπουν στο λογαριασμό τους και να δηλώσουν τα στοιχεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας (e-mail).

  • ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ:

Αν αυτό δεν συμβεί εντός 60 ημερών (αρχές Μαϊου το αργότερο), τότε θα πρέπει να πληρώσουν τα νέα πρόστιμα που ισχύουν από το 2014 και ξεκινούν από 100 ευρώ και… άνω!

  • ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΥΣ:

Θα πρέπει ΚΑΙ εκείνοι να αποκτήσουν e-mail εντός 60 ημερών. Ωστόσο, ο νόμος ορίζει πως δεν πρέπει ο λογαριασμός να είναι προσωπικά του υπόχρεου, αλλά θα μπορούσε να δηλώσει email και κάποιος άλλος που γνωρίζει το Ίντερνετ, όπως για παράδειγμα ο λογιστής, η σύζυγος ή τα παιδιά του.

Στόχος της Εφορίας, είναι να μην μπορεί ο φορολογούμενος να επικαλεστεί στα δικαστήρια ότι δεν ειδοποιήθηκε (από την Εφορία) και άρα δεν μπορούν να προχωρήσουν τα μέτρα είσπραξης εις βάρος του.

Με την εφαρμογή του μέτρου, δεν καταργούνται άλλες μορφές ειδοποίησης από την Εφορία (μέσω Ταχυδρομείου, επίδοσης με δικαστικό κλητήρα κτλ). Τα μέτρα είσπραξης θα μπορούν να εκτελεστούν εντός ΔΕΚΑ ημερών από την αποστολή του e-mail.

  • TΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΕΤΣΙ Η ΕΦΟΡΙΑ:

-Το 25% των μισθών ή συντάξεων που εισπράττει κάθε μήνα ο οφειλέτης.

-Το 50% των εφάπαξ που τυχόν δικαιούται ο οφειλέτης από το ασφαλιστικό του ταμείο.

-Άλλα εισοδήματα, όπως ενοίκια, αποζημιώσεις και επιδοτήσεις.

-Χρηματικά υπόλοιπα σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top