Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για να κρατήσει τρόικα και Μνημόνιο

«Εύκολη λύση η μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε μαύρο πρόβατο για τα πάντα»

Για υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αγωνίζεται για να κρατήσει την Ελλάδα το Μνημόνιο και την τρόικα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει βέλη κατά της αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για ανέξοδο διχασμό: «Φαινόμαστε περίεργοι στα μάτια των δανειστών με αυτόν τον εσωτερικό διχασμό, ο οποίος φαίνεται ανιστόρητος, επιπόλαιος και αδιέξοδος».
Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθαρίζει ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί νέο δάνειο ενώ καταρρίπτει τους ισχυρισμούς ότι χωρίς την παρουσία της τρόικας θα επανέλθουν οι παθογένειες του συστήματος: «Αυτό πια είναι το σύνδρομο του θυρωρού της νύκτας, ότι ερωτεύομαι τον βασανιστή μου, τον επιτηρητή μου. Μπορούμε να το κάνουμε, αρκούν οι γενικοί μηχανισμοί επιτήρησης».
Ο ίδιος, χαρακτηρίζει ως εύκολη λύση για «όσους κρύβονται επικοινωνιακά και πολιτικά» τη στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ και τη μετατροπή του «σε μαύρο πρόβατο ή σε αμνόν αίροντα τας αμαρτίας του κόσμου», ενώ επισημαίνει ότι οι εκλογές του Μαΐου δεν έχουν τον χαρακτήρα των βουλευτικών και είναι θεσμικά δευτερεύουσες.
Τέλος, αναφερόμενος στην Κεντροαριστερά, ο κ. Βενιζέλος σημειώνει χαρακτηριστικά πως «αν δεν σταθεί ο χώρος αυτός, δεν στέκεται η χώρα» και καλεί τους πολίτες που ενδιαφέρονται για το μέλλον του χώρου αυτού να το δείξουν έμπρακτα μέσω της ψήφου στις ευρωεκλογές.