ΣΗΜΕΡΑ: Στουρνάρας και Μητσοτάκης βλέπουν την τρόικα για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Τα αγκάθια παραμένουν αλλά υπάρχει πρόοδος

ΣΗΜΕΡΑ: Στουρνάρας και Μητσοτάκης βλέπουν την τρόικα για τις απολύσεις στο Δημόσιο

​Το κεφάλαιο ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ θα μελετήσουν ξανά κυβέρνηση και τρόικα. Στις 10.00 το πρωί της Παρασκευής οι εκπρόσωποι των δανειστών θα μεταβούν στο υπουργείο Οικονομικών , όπου θα έχουν συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα βασικά θέματα είναι τρία:

-ο καθορισμός του στόχου της διαθεσιμότητας για το 2014,

-η συμπλήρωση της λίστας για το δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας του 2013 (��ου πήρε παράταση για το Μάρτιο του 2014)

-η επιτάχυνση των 11.000 απολύσεων στο Δημόσιο που προβλέπει το Μνημόνιο για το 2014.

Υπενθυμίζουμε πως η τρόικα έχει ήδη πραγματοποιήσει επισκέψεις στα βασικά υπουργεία, την Τράπεζα της Ελλάδος, και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), ενώ το βάρος τις επόμενες μέρες θα πέσει στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να κλείσουν τα βασικά θέματα ως το Σάββατο 8 Μαρτίου και να υπάρξει απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 8,8 δισ. ευρώ από το Eurogroup της 10ης Μαρτίου.

Το κλίμα που μεταδίδουν τα στελέχη των διεθνών αποστολών που βρίσκονται στην Αθήνα είναι ότι παρά τις δυσκολίες και τις εντάσεις καταγράφεται πρόοδος και ότι καταβάλλεται προσπάθεια για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης η οποία άρχισε στις 22 Σεπτεμβρίου του 2013.

Βασικά αγκάθια παραμένουν οι διαρθρωτικές αλλαγές που προτείνει ο ΟΟΣΑ (γάλα-φάρμακα-βιβλία) αλλά και η πίεση της τρόικας να αντιμετωπιστεί το δημοσιονομικό κενό της διετίας 2014-2015 (περί τα 3 δισ. ευρώ) η οποία συνδυάζεται με την αντίθεση των δανειστών για τη διανομή μεγάλου μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος από την κυβέρνηση πριν από τις Ευρωεκλογές.

ΒΙΝΤΕΟ STAR ΕΚΠΟΜΠΗ LIVE U

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top