Εκτός από τα οικογενειακά...κόβονται και τα επιδόματα μητρότητας; (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Τρελαμένοι οι γονείς – Δυσαρεστημένη η τρόικα

​Κατάργηση όχι μόνο των οικογενειακών επιδομάτων αλλά και των δύο επιδομάτων μητρότητας καθώς και σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας στον ΟΑΕΔ προκαλεί η απόφαση για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%. Η ρύθμιση θα μειώσει το κόστος από 500 ως και 700 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο θα δημιουργήσει τρύπα στα ασφαλιστικά Ταμεία. Η κυβέρνηση για να καλύψει το δημοσιονομικό κενό που θα προκληθεί στα ασφαλιστικά ταμεία από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, θα κόψει τα επιδόματα, προκειμένου να μην κόψει συντάξεις. Βέβαια ακόμη δεν έχει πάρει το πράσινο φως από την τρόικα, η οπο��α θέλει σύμφωνα με πληροφορίες ένα ισοδύναμο πιο σίγουρο!

Τα δύο επιδόματα μητρότητας που χορηγεί ο ΟΑΕΔ σε δικαιούχες μητέρες είναι οι συμπληρωματικές παροχές μητρότητας και η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας.

Τέλος και στα οικογενειακά επιδόματα

Το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ, όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr, αντιστοιχούσε σε 8,22 ευρώ το μήνα για όσους έχουν ένα παιδί, 24,65 ευρώ για τα δύο παιδιά, 55,47 ευρώ για τα τρία παιδιά, 67,38 ευρώ για τα τέσσερα παιδιά , 78,68 ��υρώ για τα πέντε παιδιά και συνεχίζει αυξανόμενο, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Το επίδομα αυτό δίνεται σε όσους εργαζόμενους δεν εισπράττουν αντίστοιχο από τον εργοδότη τους, είτε επειδή δεν το προβλέπει η συλλογική τους σύμβαση, είτε επειδή προβλέπει χαμηλότερο.

Το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ δεν έχει καμία σχέση με το επίδομα τέκνων και τα τριτεκνικά και πολυτεκνικά επιδόματα που χορηγεί ο ΟΓΑ τα οποία δεν επηρεάζονται από την κατάργηση που θα υλοποιήσει το υπουργείο Εργασίας.

Αναλυτικά τι θα χάσουν οι δικαιούχοι εργαζόμενοι από την κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος του ΟΑΕΔ

pinakas1.jpg

pinakas2.jpg

Δραματική αναμένεται και η εικόνα των εσόδων του ΙΚΑ, παρά τις δεσμεύσεις του οικονομικού επιτελείου ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση του κενού με 120 εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014.

BINTEO STAR ΕΚΠΟΜΠΗ LIVE U

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top