Δεν τα βρήκαν τρόικα και Προβόπουλος - Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Στη δημοσιότητα σήμερα η ετήσια έκθεση του διοικητή της ΤτΕ

Δεν τα βρήκαν τρόικα και Προβόπουλος - Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

​Xωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η χθεσινή πρώτη συνάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γι��ργου Προβόπουλου με τους επικεφαλής της τρόικας αναφορικά με το ύψος των πρόσθετων κεφαλαίων που θα χρειαστούν οι τράπεζες.

Όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr, η ΤτΕ υπολογίζει τις ανάγκες των συστημικών τραπεζών περί τα 5,5-6 δισ. ευρώ με την τρόικα να προσδιορίζει τις ανάγκες στα 8 δις ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο, ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και νέα συνάντηση με τη διοίκηση της ΤτΕ την ερχόμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, σήμερα Πέμπτη θα δοθεί στην δημοσιότητα στις 12 το μεσημέρι, η ετήσια έκθεση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλου, στο πλαίσιο της 81ης Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της.

Παράλληλα, συνεδριάζει σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, με αντικείμενο το θεσμικό πλαίσιο και τη διαδικασία υλοποίησης του μόνιμου μηχανισμού διευθέτησης του ιδιωτικού χρέους, που θα τεθεί σε ισχύ από το 2015.

Στο συμβούλιο θα συμμετάσχουν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ομάδα Εργασίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης- λόγω απουσίας του Υπουργού Χαράλαμπου Αθανασίου- ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Ιωάννης Παπαδάκης και ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζανιάς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top